Starea mamei Oanei Zăvoranu s-a înrăutăţit. „Rinichiul va trebui, probabil, scos…”

Marioara Zavoranu este internata la Spitalul Fundeni de aproape doua saptamani, timp in care medicii au facut eforturi imense pentru a o mentine in viata. Desi evolutia pacientei este favorabila, specialistii raman pesimisti in privinta ei.

05 feb. 2015, 12:11
Starea mamei Oanei Zăvoranu s-a înrăutăţit. „Rinichiul va trebui, probabil, scos…”

Mama Oanei Zavoranu a fost internata cu o infectie grava la unul dintre rinichi, scrie ziarulring.ro. Acesta functioneaza la o capacitate de doar 10%, iar medicii au stabilit ca este nevoie de un transplant. Cu toate acestea, operatia nu poate fi efectuata imediat, insa rinichiul bolnav trebuie neaparat scos.

Citeşte şi Veşti proaste pentru Oana Zăvoranu! Medicii i-au schimbat tratamentul mamei sale, dar organismul NU răspunde

„Pacienta se afla inca la Terapie Intensiva. A reactionat bine la tratament, i-a disparut infectia de la singurul rinichi functional. Trebuie sa se faca mai bine, sa se stabilizeze. Rinichiul acesta, care functiona doar 10% si care generase infectia, va trebui, probabil, scos. In orice moment, el este o potentiala sursa de infectie pentru organism. Va trai cu dializa, iar un eventual transplant va putea fi facut abia peste unu-doi ani. Organismul doamnei Zavoranu se poate stabiliza, dar exista oricand riscul ca problemele sa se reactiveze. In zilele urmatoare, pacienta va fi preluata de specialistii in probleme digestive”, au declarat surse medicale de la Spitalul Fundeni.