STAREA RĂNIŢILOR din clubul Colectiv: 56 de persoane internate, 13 sunt în stare critică şi gravă UPDATE

INCENDIU CLUB COLECTIV. În noaptea de 30 octombrie, un incendiu izbucnit într-un club din Capitală punea doliu pe o ţară întreagă. Zeci de tineri şi-au pierdut viaţa în acea seară de toamnă şi peste 100 au ajuns arşi de vii pe un pat de spital din România sau din străinătate. Au trecut două săptămâni de la tragedie şi numărul morţilor în urma incendiului din Colectiv este posibil să crească.

15 nov. 2015, 10:53

INCENDIU CLUB COLECTIV. Ministerul Sanatatii anunta ca 56 de persoane ranite in incendiul de la Colectiv mai sunt internate duminica seara in spitalele bucurestene, dintre acestea 13 fiind in stare critica si grava, informeaza Agerpres.

MS arata ca 37 de persoane ranite in Colectiv au fost transferate in unitati sanitare din strainatate in Austria, Belgia, Olanda, Franta, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel. 

Pana in prezent, 55 de persoane au decedat in urma incendiului din 30 octombrie.

Spitalul Bagdasar-Arseni. Patru răniți în clubul Colectiv, internați în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Bagdasar-Arseni, au o stare ameliorată, a declarat duminică medicul Mircea Carantino. „Cei șase de pe secție sunt bine, sunt pansați, cei patru pacienți din Terapie Intensivă sunt cu o stare ameliorată. Unul dintre cei aflați în Terapie Intensivă, care trebuia transferat în Israel, va pleca luni probabil în Germania”, a afirmat medicul Carantino, potrivit Agerpres.

Spitalului Clinic de Urgență BucureștiTrei răniți în clubul Colectiv se află în continuare internați la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență București, toți fiind critici, cu stare generală extrem de gravă.

„Din accidentul cu victime multiple de la clubul Colectiv în Spitalul Clinic de Urgență București se mai află internați trei pacienți în Secția de Terapie Intensivă. Aceștia sunt în continuare critici, cu stare generală extrem de gravă, fiecare dintre ei beneficiind de planul terapeutic specific de chirurgie plastică și măsuri de terapie intensivă”, potrivit unui comunicat de presă al unității medicale publicat duminică pe site-ul instituției.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a recomandat celor care au fost în club pe 30 noiembrie, dar nu au suferit răni, să se supună totuși unui control medical. „Dacă nu ai nimic, dacă nu simți nimic înseamnă că ești ok, dacă ai vreo problemă și simți că este vreo problemă te duci la medici, te consultă, te vede. Este posibil o perioadă unii să manifeste anumite probleme cum ar fi să tușească, să nu se simtă bine pulmonar, să aibă probleme, să facă mai ușor anumite infecții, dar asta cert trebuie atunci consultat„, a explicat secretarul de stat în MAI.

CITEŞTE ŞI: Numărul MORŢILOR în urma incendiului din Colectiv este posibil să crească