Starea siamezelor operate la Spitalul „Marie Curie” este bună

Starea celor două fetiţe siameze operate în cursul zilei de marţi este bună, lucrurile evoluând firesc în cazul acestora, a declarat, miercuri, medicul Radu Spătaru de la Spitalul "Marie Curie".

13 aug. 2014, 07:19
Starea siamezelor operate la Spitalul „Marie Curie” este bună

Potrivit acestuia, cele două fetiţe ar putea fi externate în aproximativ 10 zile dacă totul decurge normal.

„Starea fetiţelor este una bună. Lucrurile evoluează firesc. Dacă totul va decurge bine, vor fi externate în 10 zile”, a afirmat medicul, potrivit Agerpres.

O braşoveană în vârstă de 33 de ani a născut, vineri, siameze, fiind prima naştere după ce a pierdut cinci sarcini.

„Gemenii identici au fost identificaţi de la 12 săptămâni de sarcină, care a fost atent urmărită de medicii Maternităţii din Braşov pentru că malformaţiile sunt mult mai frecvente în aceste cazuri. A născut vineri, la ora 9.15, prin cezariană, naşterea fiind asistată de o echipă complexă a maternităţii. Doamna a dorit să rămână pe toată perioada sarcinii sub observaţia medicilor din spitalul nostru, nu a ales să meargă la o altă maternitate. Cadrele medicale din Maternitatea Braşov şi-au asumat responsabilitatea urmăririi sarcinii şi lucrurile au decurs fără probleme deosebite. Zona de alipire este una mică, de mărimea unei monezi de cincizeci de bani, aproape de cordonul ombilical”, a declarat dr. Valeria Badea, directorul medical al Spitalului de Obstetrică Ginecologie I.A Sbârcea din Braşov.

CITEŞTE ŞI Povestea FEMEII cu cea mai MARE BURTĂ de GRAVIDĂ din lume: După NAŞTERE am slăbit 40 de KILOGRAME într-un an