Stareţul unei mănăstiri susţine că a găsit osemintele lui Mihai Viteazul, în Teleorman VIDEO

Stareţul mănăstirii Plăviceni din judeţul Teleorman susţine că el şi ceilalţi monahi din aşezământ au găsit osemintele domnitorului Mihai Vitezul. Potrivit România TV, stareţul vrea să facă un test ADN pentru a dovedi că trupul este într-adevăr al marelui domnitor. Mostrele de ADN cu care să fie comparate ar putea fi recoltate din osemintele mamei lui Mihai Viteazul.

20 aug. 2015, 13:40
Stareţul unei mănăstiri susţine că a găsit osemintele lui Mihai Viteazul, în Teleorman VIDEO

Oficial, trupul marelui voevod Mihai Viteazul este înmormantat lângă Turda. Istoricii spun însă că osemintele domnitorului au fost mutate de apropiaţii săi, peste munţi, în Ţara Românească şi îngropate în secret lângă mănăstirea Plăviceni, din judeţul Teleorman. Acolo au fost găsite în 2010, întâmplător, de câţiva muncitori.

Stareţul mănăstirii a chemat poliţiştii criminalişti pentru inspecta oasele, iar concluziile au fost că acestea corespund descrierilor făcute de istorici. Monahii doresc chiar să facă un test ADN folosind material genetic recoltat de la mama domnitorului, Teodora Cantacuzino, înmormântată la Cozia.

Citeşte şi Cine l-a „îngrăşat” pe Mihai Viteazul. O statuie dezvelită la Slobozia, de 1 Decembrie, criticată de localnici

Mihai Viteazul este primul domnitor care a reuşit să unească cele 3 ţări româneşti sub aceeaşi conducere, între anii 1599 şi 1600. Domnitorul a fost ucis în anul 1601, de generalul Basta, lângă Turda. Capul său a fost dus de unul dintre căpitanii oştilor munteneşti şi înmormântat la mănăstirea Dealu, lângă Târgovişte.