Start EXCELENT în Fed Cup. România a ÎNVINS Ungaria, la Budapesta

Echipa feminină de tenis a României a câştigat cu scorul de 2-1 meciul cu Ungaria, jucat la Budapesta, în Grupa 1 a Zonei Europa-Africa a Fed Cup. Punctul decisiv l-a adus perechea Monica Niculescu/Irina Begu, după ce Sorana Cîrstea a învins-o pe Reka-Luca Jani, iar Simona Halep a pierdut la Timea Babos.

05 feb. 2014, 21:15
Start EXCELENT în Fed Cup. România a ÎNVINS Ungaria, la Budapesta

Echipa feminină de tenis a României a învins formaţia Ungariei cu scorul de 2-1, miercuri, la Budapesta, în Grupa 1 a Zonei Europa-Africa a competiţiei Fed Cup, după ce perechea Monica Niculescu/Irina Camelia Begu a trecut cu 6-7 (5), 6-2, 6-0 de cuplul Timea Babos/Reka-Luca Jani.

Potrivit Agerpres, partida de dublu a avut un prim set echilibrat, pe care Babos şi Jani şi l-au adjudecat în tiebreak, dar unguroaicele au început să cedeze pas cu pas, resimţind şi oboseala din partidele de simplu, iar Monica şi Irina au câştigat setul al doilea cu 6-2, egalând situaţia, iar în decisiv s-au impus cu 6-0, aducând victoria României.

Iniţial, se anunţase că perechea Monica Niculescu (54 WTA)/Irina Camelia Begu (147 WTA) va înfrunta cuplul Agnes Bukta/Szabina Szlavikovics.

În prima partidă de simplu, Sorana Cîrstea (26 WTA) trecuse clar de Reka-Luca Jani (253 WTA) cu 6-1, 6-0, dar apoi Simona Halep (N. 10) a fost învinsă neaşteptat de Timea Babos (83 WTA), cu 1-6, 7-5, 6-3. Babos şi-a luat astfel revanşa în faţa Simonei, care o învinsese pe unguroaică anul trecut, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Budapesta, cu 7-5, 6-1, câştigând apoi competiţia.

În alt meci din Grupa B, Marea Britanie a învins Letonia (2-0): Heather Watson – Jelena Ostapenko 7-5, 6-1, Johanna Konta – Diana Marcinkevica 6-3, 4-6, 7-5.

România va înfrunta Marea Britanie, vineri, de la ora 17.00, iar sâmbătă va juca împotriva Letoniei (17.00). Dacă va câştiga această grupă, România va întâlni într-un play-off câştigătoarea grupei C, din care fac parte Ucraina, Austria, Slovenia şi Israel. Ucraina a învins Israelul cu 3-0, iar Austria a dispus cu 3-0 de Slovenia.

Citeşte şi WTA anunţă un super-turneu de tenis la Bucureşti