Statele membre ale Uniunii Europene vor ca Marea Britanie să rămână în blocul comunitar

Ministrul britanic de externe, Philip Hammond, a declarat marți că reprezentanții tuturor celorlalte 27 de membre ale Uniunii Europene i-au spus 'clar și categoric' că vor ca Marea Britanie să rămână în blocul comunitar după referendumul privind apartenența la UE pe care Londra îl va organiza până la sfârșitul lui 2017, relatează Reuters, citată de Agerpres. 

21 iul. 2015, 17:20
Statele membre ale Uniunii Europene vor ca Marea Britanie să rămână în blocul comunitar

Premierul britanic David Cameron a promis să renegocieze poziția țării sale în cadrul UE înainte de vot. Hammond a precizat că oficialii UE vor lucra în timpul verii pentru a identifica modurile în care pot fi făcute reformele pe care le dorește Marea Britanie, potrivit Agerpres.

‘Toate celelalte 27 de state membre mi-au spus clar și categoric că vor ca Marea Britanie să rămână în UE’, a spus Philip Hammond marți în fața unei comisii parlamentare.

‘Unele au mers chiar mai departe și au afirmat că Uniunea Europeană fără Marea Britanie nu ar fi ceva recognoscibil… și că sunt pregătiți să lucreze cu noi pentru a încerca să se asigure că sunt făcute schimbările necesare pentru ca Marea Britanie să poată rămâne’, a mai spus șeful diplomației britanice.