Statele UE au ajuns la un acord asupra unor măsuri de urgenţă în vederea scăderii facturilor la energie

Miniştrii europeni ai Energiei au ajuns vineri la un acord asupra unor măsuri de urgenţă în vederea ajutării gospodăriilor şi întreprinderilor să facă faţă creşterii preţurilor energiei, a anunţat preşedinţia cehă a Consiliului European, relatează AFP.

30 sept. 2022, 15:41
Statele UE au ajuns la un acord asupra unor măsuri de urgenţă în vederea scăderii facturilor la energie

Uniunea Europeană ajunge la un acord asupra unor măsuri de urgenţă în vederea scăderii facturilor la energie pentru populaţie şi întreprinderi. Astfel, s-a luat decizia recuperării unei părţi a ”superprofiturilor” producătorilor de energie şi redistribuirea acestora către consumatori. De asemenea, s-a decis reducerea cererii de electricitate la orele de vârf.

Citeşte şi: Vouchere pentru compensarea facturilor. Câţi bani ar putea primi românii pentru a evita colapsul în această iarnă

„Vom trece cu bine peste această iarnă. Ne dorim ca populaţia si economia să nu sufere, indiferent că vorbim de energie, gaze sau carburanţi”, spune ministrul Energie, Virgil Popescu, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Lovitură pentru români privind facturile la curent. Avertismentul ANRE: Urmează facturi pe cinci luni la energia electrică