Statele Unite îşi avertizează cetăţenii asupra riscului de atentate teroriste în ţări din Europa

Departamentul de Stat al SUA a emis, vineri, o avertizare de călătorie pentru Europa, îndemnându-i pe cetăţenii americani care vor călători pe acest continent în perioada sărbătorilor de iarnă să fie ”prudenţi” din cauza ameninţărilor teroriste ”ridicate”, relatează Daily Mirror.

17 nov. 2017, 09:39
Statele Unite îşi avertizează cetăţenii asupra riscului de atentate teroriste în ţări din Europa

Avertizarea de călătorie adresată cetăţenilor americani care vor călători în Europa în perioada sărbătorilor de iarna va expira la 31 ianuarie.

Departamentul de Stat ”îi atenţionează pe cetăţenii americani în legătură cu riscul ridicat de atentate teroriste ce ar putea avea loc pe teritoriul Europei, în mod special în perioada sărbătorilor de iarnă”.

Citeşte şi Trei membri ai reţelei teroriste Stat Islamic ar fi trecut prin România în drumul spre Siria

Această avertizare vine după ce, în 2016, un militant al reţelei teroriste Stat Islamic a intrat cu un camion în mulţimea aflată la un târg de Crăciun din Berlin, omorând 12 oameni. În plus, în noaptea de anul nou, un atac armat a avut loc în interiorul unui club din Istanbul, soldat cu 39 de morţi, a atras atenţia Departamentul de Stat al SUA, potrivit Mediafax.

Astfel, cetăţenii americani care vor călători în Europa sunt îndemnaţi să dea dovadă de prudenţă şi să fie atenţi când vizitează locuri turistice şi când participă la manifestaţii publice.