Statele Unite nu ar fi surprinse dacă regimul nord-coreean ar lansa o rachetă

Statele Unite nu ar fi surprinse dacă regimul de la Phenian ar lansa o rachetă, a declarat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, citat de AFP.

05 apr. 2013, 18:32
Statele Unite nu ar fi surprinse dacă regimul nord-coreean ar lansa o rachetă

Nu am fi surprinşi dacă regimul nord-coreean ar lansa o rachetă. Reiterăm apelul adresat Coreei de Nord de a pune capăt provocărilor„, a spus Jay Carney.

Coreea de Nord a transferat două rachete cu rază medie de acţiune pe coasta de est, a anunţat ministrul sud-coreean de Externe, Kim Kwan-jin. Acesta a subliniat că racheta nu pare să vizeze teritoriul continental al Statelor Unite, explicând că nu se cunosc intenţiile regimului de la Phenian, scrie Mediafax.

Rachetele nu par să fie îndreptate spre teritoriul continental al Statelor Unite. Rachetele, care au raze de acţiune considerabile, ar putea fi testate în cadrul unui exerciţiu„, a declarat Kim Kwan-jin în Parlament.

Analiştii cred că racheta la care face referire oficialul guvernamental este una de tip Musudan, cu raza de aproximativ 4.000 de kilometri. O astfel de rachetă poate ajunge pe Insula Guam (situată în Oceanul Pacific şi aparţinând SUA), dar nu şi pe teritoriul continental al Statelor Unite.

Coreea de Nord a anunţat săptămâna trecută că este „în stare de război”, ameninţând că ar putea lansa atacuri nucleare preventive împotriva Coreei de Sud şi Statelor Unite.

Citeşte şi MAE: Am primit recomandarea Coreei de Nord de a evacua Ambasada; analizăm opţiunile


loading...