Statele Unite vor să vândă avioane militare Nigeriei. Care sunt riscurile

Administraţia Donald Trump intenţionează să vândă avioane militare ultramoderne Nigeriei pentru operaţiunile împotriva organizaţiei teroriste Boko Haram, în pofida preocupărilor privind abuzurile comise de serviciile de securitate nigeriene, afirmă oficiali americani.

10 apr. 2017, 16:03
Statele Unite vor să vândă avioane militare Nigeriei. Care sunt riscurile

Statelor Unite urmează să fie înştiinţate oficial în câteva săptămâni despre tranzacţia de armament cu Nigeria, au declarat oficiali americani citaţi de site-ul agenţiei Associated Press, citat de Mediafax.

Nigeria urmează să achiziţioneze până la 12 avioane militare de tip Embraer A-29 Super Tucano, în cadrul unui contract în valoare de aproape 600 de milioane de dolari.

Citeşte şi Donald Trump cere anularea planului de înlocuire a avioanelor Air Force One

Tranzacţia pare să fie autorizată de Administraţia Donald Trump în pofida preocupărilor privind abuzuri comise de autorităţile din Nigeria.

Forţele Aeriene nigeriene sunt acuzate că au atacat obiective civile de cel puţin trei ori în ultimii ani. Cel mai grav incident s-a produs pe 17 ianuarie 2017, când a fost atacată o tabără din zona Rann în care erau cazaţi civili urmăriţi de Boko Haram. Între 100 şi 236 de civili au fost ucişi în atac.