Staţia de metrou Eroilor 2 prinde contur. Va fi prima staţie luminată natural FOTO

Staţia de metrou Eroilor 2 de pe Magistrala 5 de metrou, prima staţie de metrou luminată natural, prinde contur. Lucrările de realizare a structurii se apropie cu paşi repezi de final. Plăcile de la primele două niveluri ale staţiei au fost deja finalizate, iar acum se lucrează la nivelurile 3 şi 4.

23 sept. 2015, 05:49

După finalizarea lucrărilor de structură vor fi puse în funcţiune cele două „cârtiţe” uriaşe, Varvara și Filofteia care sapă tunelurile de metrou de pe Magistrala 5 de metrou. Acestea vor sparge pereții mulați ai stației pentru a se îndrepta spre locul de scoatere din subteran (zona Operei Naționale), scrie b365.ro.

Muncitorii lucrează acum la turnarea plăcilor din beton de la nivelurile trei şi patru ale staţiei, realizate în proporție de 30%, respectiv 45%.

Placa de la nivelul doi şi cea de la nivelul unu sunt gata în proporţie de 100%. Pentru finalizarea structurii, staţia necesită circa 47.200 mc de beton, cam tot atât cât e nevoie pentru construirea a cinci blocuri cu zece etaje.

Noua staţie de legătură a fost desenată de o echipă de tineri ingineri români. Arhitectura ei e complet diferită de a celorlalte, futuristă, „îmbogăţită” cu un artificiu ingineresc de mare rafinament. Incinta staţiei va fi luminată natural, graţie celor două cupole din sticlă cu diametrul de circa 10 metri. Cele două luminatoare vor fi amplasate deasupra scărilor rulante, astfel încât lumina solară să pătrundă uşor până pe peron. Însă, pentru iluminarea completă a staţiei proiectanţii au prevăzut şi corpuri de iluminat artificiale.

Finalizarea lucrărilor de structură la Eroilor 2 este estimată în primăvara anului viitor, iar după aceste lucrări vor începe săpăturile pentru amenajarea celor două noi guri de acces, localizate la intersecția Splaiul Independenței-Bd. Eroilor, în apropierea Spitalului Universitar, şi la intersecția Bd. Eroilor-Bd. Eroii Sanitari, în zona Parcului Eroilor.