ATENŢIE! Una din două maşini second hand are probleme: topul mărcilor cu MARI NEREGULI

Jumătate dintre mașinile second-hand care ajung în România au kilometrajul dat înapoi, arată specialiștii AutoDNA, unul dintre cele două portaluri care permit verificarea online a istoricului mașinilor. Mai grav, peste 35% din automobilele la mâna a doua au suferit avarii semnificative.

01 iun. 2018, 15:22
ATENŢIE! Una din două maşini second hand are probleme: topul mărcilor cu MARI NEREGULI

Din datele firmei reiese că jumătate dintre automobilele la mâna a doua înmatriculate în ţara noastră au kilometrajul modificat, în timp ce peste 35% au suferit cel puţin o avarie semnificativă.

Aşa afli kilometrii REALI ai unei maşini SECOND HAND. Metodele GARANTATE pentru a găsi DEFECTELE ASCUNSE

Potrivit unor cifre mai vechi ale AutoDNA, la nivelul anului trecut, mărcile cu cele mai mari probleme sunt cele din categoria de lux sau apropiate acestui nivel, care pot fi vândute la preţuri foate bune în România. Potrivit datelor AutoDNA, care, potrivit propriilor estimări, adună 75% din toate automobilele înmatriculate în Europa, tipul de maşină care are cel mai des probleme atunci când este adus în România ar fi BMW.

Ponturi de la SAMSARI. Ce să verifici când cumperi o maşină SECOND HAND

Cel mai des, clienţii cer rapoarte pentru maşini Volkswagen, în cazul cărora ponderea alertelor de daună sau de kilometraj dat înapoi este de circa 50%. În cazul Audi, a treia cea mai “verificată”maşină, problemele de istoric au apărut în 72% din cazuri. În cazul Opel şi Skoda, în jurul a 6% din totalul rapoartelor furnizate, ponderea maşinilor cu probleme este de circa 60%.

Testul BANAL care trebuie făcut OBLIGATORIU dacă achiziţionezi maşini second-hand VIDEO

Citeşte mai multe pe Capital.