Staţiune montană, fără energie electrică de 24 de ore. Peste 500 de turişti sunt afectaţi

Comuna arădeană Moneasa, incluzând staţiunea montană, nu are energie electrică de 24 de ore, din cauza unei avarii produse în urma ruperii unui stâlp cu linii de înaltă tensiune. Cel puţin 500 de turişti au rămas fără apă caldă, lumină şi căldură în hoteluri sau pensiuni.

17 oct. 2013, 15:48
Staţiune montană, fără energie electrică de 24 de ore. Peste 500 de turişti sunt afectaţi

Primarul comunei arădene Moneasa, Ioan Herbei, a declarat, joi după-amiază, că o pană de curent afectează localitatea, satul aparţinător Rănuşa şi staţiunea montană Moneasa de aproximativ 24 de ore.

Un stâlp s-a prăbuşit, rupând liniile de înaltă tensiune care traversau o zonă împădurită. Edilul comunei a spus că a luat legătura cu Enel de 24 de ore, dar că problema nu a putut fi rezolvată deocamdată din cauză că zona este greu accesibilă, fiind şi o vale în apropiere.

Primăria a ajutat echipele Enel cu utilaje pentru a face drum de acces, însă edilul spune că reluarea alimentării cu energie se va face cel mai devreme în jurul orei 22.00.

„Situaţia este extrem de neplăcută, atât pentru cei 1.000 de locuitori, cât mai ales pentru cei peste 500 de turişti aflaţi acum în hoteluri şi pensiuni. Vă daţi seama că au plătit şi nu au lumină, apă caldă şi căldură, plus alte facilităţi”, a declarat primarul, potrivit Mediafax.

Majoritatea turiştilor sunt pensionari veniţi la tratamente cu bilete de 18 zile, dar miercuri şi joi nu au beneficiat de tratamente din cauza lipsei energiei electrice.

„Sunt hoteluri care pierd foarte mulţi bani, probabil că vor deschide procese”, a mai declarat primarul.