Stațiunea din România devenită vedetă pe Netflix. Puțini români au auzit de această zonă inedită

Deși România este plină de peisaje superbe, desprinse parcă din povești, nu mulți români le pot aprecia la adevărata valoare. În schimb, străinii par să fie mult mai interesați de zonele noastre inedite.

31 ian. 2024, 20:06
Stațiunea din România devenită vedetă pe Netflix. Puțini români au auzit de această zonă inedită
Stațiunea din România devenită vedetă pe Netflix. Puțini români au auzit de această zonă inedită

O stațiune din România a devenit vedetă pe Netflix, iar oamenii din întreaga lume au apreciat locul și peisajul de vis. Puțini români au fost aici sau au auzit de această destinație.

Citește și: Turiști britanici, după o vizită de trei săptămâni în România: „Parcă suntem pe altă planetă”

Stațiunea din România devenită vedetă pe Netflix

În luna septembrie a anului trecut, seria documentar Flavours of Romania a avut premiera pe Netflix. Britanicul Charlie Ottley, cel care s-a îndrăgostit de meleagurile românești încă de acum mulți ani, a surprins, din nou, frumusețea țării noastre într-o serie de documentare ce prezintă diferite zone din România, dar și specificul lor culinar. Printre locurile prezentate care au atras atenția străinilor se numără și stațiunea Colibița.

Locul devenit vedetă pe Netflix este o stațiune spectaculoasă, aflată în județul Bistrița Năsăud. Stațiunea Colibița a fost promovată de Charlie Ottley, producătorul englez îndrăgostit de țara noastră, în cel mai nou sezon al seriei documentar Flavors of Romania. Imaginile surprinse în această stațiune au făcut înconjurul lumii și i-au cucerit pe străini.

Colibița este un satașezat pe Valea Bistriței, între Munții Bârgău și Munții Călimani, pe malul lacului Colibița, numit și „Marea de la Munte”. Lacul Colibița are o suprafață de 270 de hectare, o lungime de 13 kilometri și este situat la o altitudine de 900 de metri. Stațiunea Colibița se afla, în urmă cu ani buni, pe locul lacului cu același nume. În anul 1979 însă, s-a hotărât strămutarea satului Colibița pe dealurile din apropiere, în localitatea numită Mița, pentru a se amenaja în vale un lac de acumulare. Înainte de umplerea lacului, zona a fost curățată foarte bine, fiind scoși inclusiv copacii.

Peisajul de vis din Colibița și preparatele tradiționale i-au cucerit pe străini, care s-au uitat în număr mare la documentarul produs de Charlie Ottley. În ceea ce îl privește pe britanic, acesta s-a declarat fascinat de România și intenționează să documenteze mai departe frumusețile țării.

Ziua de astăzi este o mare descătușare pentru mine și pentru echipa mea, la capătul a mai mult de un an de când am pornit la drum pentru realizarea acestui nou sezon. A fost greu, dar a meritat. După toți acești ani România încă mă surprinde, de cele mai multe ori într-un mod foarte plăcut. Avem tradiții, cultură gastronomică, costume unice, peisaje care-ți taie respirația și oameni cu povesti fascinante. Filmările au fost realizate în premieră cu un anumit tip de drone. Pe lângă noi locuri vizitate, am căutat să și revin în anumite decoruri în care am mai fost, tocmai pentru a vedea cum au evoluat sau involuat în ultimii ani. A durat mai mult decât ne-am așteptat, însă m-am bucurat, mai ales că România este o țară a tuturor celor patru anotimpuri”, declara Charlie Ottley, la premiera seriei documentar.

Citește și: Britanicul Charlie Ottley a fost jefuit în România. Cine și cum l-a lăsat pe realizatorul „Wild Carpathia” fără aparatură și înregistrări