Statuia din ceară a lui Putin de la Muzeul Grevin din Paris, înlăturată după ce a fost „mutilată” de vizitatori: „Astăzi, nu mai este posibil să expunem un personaj ca el. Statuia preşedintelui Zelenski ar putea să-i ia locul”

Revolta împotriva liderului de la Kremlin creşte cu fiecare soldat ucis sau rănit pe frontul din Ucraina şi cu fiecare ucrainean pribeag, nevoit să-şi părăsească locuinţa şi familia ca să scape cu viaţă.

02 mart. 2022, 10:39

Agresiunea declanşată de Putin în Ucraina este aspru sancţionată începând de la marile foruri mondiale până la cetăţeanul de rând. De revolta oamenilor nu a scăpat nici statuia din ceară a lui Putin, expusă la Muzeul Figurilor de Ceară din Paris.

În prima zi a lunii martie, la aproape o săptămână de la declanşarea conflictului armat din Ucraina, reprezentanţii Muzeului Grevin au anunţat că retrag statuia liderului de la Kremlin şi că iau în calcul să o înlocuiască cu cea a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Prin urmare, statuia, care a fost creată în anul 2020, a fost mutată într-un depozit până la noi dispoziţii.

Statuia din ceară a lui Putin din Muzeul Figurilor de Ceară, „mutilată” de vizitatori

Unul dintre motivele retragerii din muzeu a statuii a fost şi faptul că exponatul a fost serios avariat de vizitatori în mai mutle rânduri, astfel încât angajaţii erau obligaţi să o refacă aproape constant.

Citeste si Surpriză incredibilă pentru un român care a găzduit refugiaţi ucraineni. Mesajul de pe bancnota ucraineană pe care a primit-o i-a topit inima

Astăzi, nu mai este posibil să expunem un personaj ca el… pentru prima dată în istoria muzeului retragem o statuie din cauza evenimentelor istorice aflate în curs de desfăşurare. Ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat, noi şi angajaţii noştri nu dorim să fim nevoiţi să refacem în fiecare zi coafura şi aspectul general al statuii.

Poate statuia preşedintelui Zelenski ar putea să-i ia locul… el a devenit un erou pentru faptul că a rezistat şi nu a fugit din ţara lui. Ar putea foarte bine să aibă un loc în rândul marilor bărbaţi din istorie şi din zilele noastre„, a declarat directorul Muzeului Grevin, Yves Delhommeau, pentru postul radiofonic France Bleu.

În acest context, amintim şi un alt incident, petrecut în urmă cu opt ani, care a avut în prim-plan aceeaşi statuie a liderului rus. În 2014, după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, o femeie care a protestat topless în Muzeul Grevin, având scris pe sâni, cu vopsea, mesajul „Kill Putin” („Omorâţi-l pe Putin„), a înjunghiat statuia şi i-a zdrobit craniul.

Citeste si Dezvăluirea halucinantă a fostei soţii a lui Vladimir Putin: „A fost asasinat şi înlocuit cu o sosie”. Motivul divorţului: femeia nu ar fi acceptat să-şi continue viaţa alături de copia liderului de la Kremlin