Statul acordă ajutoare de 780 de euro de persoană. Peste două milioane de persoane primesc deja banii

Italia estimează că are nevoie de aproape 300.000 de lucrători sezonieri pentru această vară. Lipsa de personal a afectat mai multe zone turistice, motiv pentru care proprietarii unor afaceri sunt nevoiţi să-şi reducă programul sau să-şi închidă porţile.

18 iul. 2022, 16:54
Statul acordă ajutoare de 780 de euro de persoană. Peste două milioane de persoane primesc deja banii

Autorităţile italiene susţin că aceste ajutoare de 780 de euro, cunoscute şi sub numele de venitul de cetăţeni, se acordă persoanelor care trăiesc sub pragul sărăciei. Banii se acordă pe o perioadă de 18 luni şi imigranţilor, printre care şi românilor care locuiesc în Italia de cel puţin 10 ani. În prezent, 2,5 milioane de persoane beneficiază de acest ajutor, potrivit Ştirile  TVR.

De departe, turismul din Italia este afectat de lipsa de personal. Acest domeniu are nevoie de aproape 300.000 de lucrători sezonieri pentru a face față acestei veri. Chiar dacă preţurile pentru sejururi au crescut în medie cu 15% faţă de 2021, italienii nu vor să renunţe la vacanţa de vară. Cei mai mulţi dintre ei spun că vor merge în staţiunile din Peninsulă.

Pandemia a dat peste cap domeniul turismului din Italia, iar mulţi dintre angajaţi au fost nevoiţi să se recalifice. Din cauza lipsei de personal, în mai multe stațiuni din Italia, unele baruri și restaurante au fost nevoite să își închidă activitatea sau să își reducă programul de lucru.

Citeşte şi: Previziuni sumbre pentru toată Europa făcute de Allianz Tiriac. Mâncarea se va scumpi masiv

Tot din lipsă de personal, cel mai mare parc de distracții din Peninsulă, Gardaland, a fost nevoit să-și reducă programul de lucru, mai precizează TVR.

În schimb, Italia se confruntă şi cu alte probleme din cauza caniculei. Mai multe regiuni se confruntă cu temperaturi de până la 40 de grade.

„Temperaturile vor creşte zilele următoare, ceea ce va fi şi începutul unui alt val de caniculă în ţara noastră”, a explicat meteorologul Guido Guidi.

Fluviul Po a fost una dintre zonele din Italia cele mai afectate de secetă. Lipsa ploilor a făcut ca nivelurile apei să scadă mult sub medie în unele zone ale fluviului. Autoritatea italiene responsabile  cu protecţia apelor au cerut ca în albia acestui fluviu să fie deviată apă din lacuri. De asemenea, valul de caniculă va afecta Toscana, zona Lazio din jurul capitalei Roma, estul Siciliei şi Sardinia, conform forţelor aeriene italiene, responsabile totodată de prognoza meteorologică oficială în Italia.

Citeşte şi: Româncă de 33 de ani condamnată la închisoare pe viață, în Italia. Ce faptă odioasă a comis