Mii de americani au fost STERILIZAŢI FORŢAT. Acum primesc despăgubiri

Victimele care au fost sterilizate involuntar de către funcționarii de stat din SUA în urmă cu peste 30 de ani vor fi compensate.

28 feb. 2015, 11:56
Mii de americani au fost STERILIZAŢI FORŢAT. Acum primesc despăgubiri

Peste 7.000 de persoane au fost sterilizate permanent între 1924 și 1979 încadrul Actului de Sterilizare a Statului Virginia.

Legea a fost acceptată cu o majoritate în acel moment și se spune că l-a inspirat parțial pe Adolf Hitler pentru a crea o „rasă superioară” în Germania.

Dar acum 11 victime, care sunt încă în viață, vor primi 25.000 dolari în despăgubiri, după o decizie a autorităţilor americane, potrivit DailyMail.

Sterilizarea a fost o tentativă de a îmbunătăți structura genetică a omenirii prin prevenirea „defectelor genetice”.

Una dintre victime, Lewis Reynolds, care era suspect că ar avea epilepsie, a fost sterilizat într-o instituţie a statului când avea 13 de ani.

Zeci de ani mai târziu, el a descoperit că a avut crizele doar temporar, după ce a fost lovit în cap cu o piatră – dar sterilizarea era permanentă.

„Au greşit faţă de mine. Nu am putut avea o familie cum au avut alţi oameni de vârstă mea. Mi-au luat drepturile”, a spus Reynolds.

Prima soție a lui Reynolds l-a părăsit după ce a aflat că acesta nu putea avea copii. Și, deși căsătoria sa cu a doua soție, Delores, a durat 47 ani, cuplul regretă faptul că nu pot avea o familie.

La nivelul Statelor Unite, 65.000 de persoane au fost sterilizate forţat în 33 de state, cei mai mulţi oameni-cobai, peste 20.000, fiind înregistraţi în California.

Virginia este al doilea stat din SUA care acceptă plata unor compensaţii pentru victimele programului derulat în SUA, după Carolina de Nord.