Statul decontează facturile. Suma uriaşă trimisă în conturile furnizorilor

După jumătate de an în care facturile la energie, carburanții, produsele alimentare, nealimentare și serviciile au crescut pe bandă rulantă, mulți români deja nu mai fac față scumpirilor. Pentru a mai „drege busuiocul", guvernul a mai oferit diverse măsuri de sprijin, în special pentru cei mai săraci pensionari și angajați. Acum, executivul derulează noi măsuri.

05 iul. 2022, 17:54
Statul decontează facturile. Suma uriaşă trimisă în conturile furnizorilor

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a aprobat până acum decontarea de la bugetul de stat a unei sume de 916 milioane de lei către furnizorii de energie, prin mecanismul de plafonare a facturilor, se arată într-un comunicat al instituţiei, transmis marți.

Având în vedere activitatea desfăşurată în cadrul ANRE cu privire la colectarea, verificarea datelor, întocmirea fişelor de analiză şi determinarea sumelor ce se cuvin spre decontare de la bugetul statului prin intermediul bugetului Ministerului Energiei, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.118/2021, cu modificările şi completările ulterioare, situaţia cererilor de decontare, pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, se prezintă astfel: număr total societăţi care au depus cereri – 74, număr total cereri depuse – 286, număr total cereri aprobate – 152, număr total cereri neeligibile – 34, informează Agerpres.

Câți bani sunt decontați de la Guvern

Suma totală transmisă spre decontare către Ministerul Energiei este de 916 milioane de lei. Valoarea totală solicitată de furnizori a fost 925 milioane de lei, din care au fost considerate neeligibile plăţi de 9 milioane de lei.

Diferenţa de 100 de cereri depuse pentru decontare se află în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative, solicitate de către experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate.

„Precizăm că activitatea se desfăşoară normal, în directă colaborare cu operatorii, ajungându-se cu rezolvarea cererilor de decontare la nivelul lunii martie 2022″, se mai arată în comunicatul citat de Agerpres.


loading...