Statul Islamic a difuzat imagini video de la execuţia a cinci ostatici

Publicat: Miercuri, 03 Aprilie 2019 09:10 // Actualizat: Miercuri, 03 Aprilie 2019 10:33 // Sursa: romaniatv.net

Gruparea Statul Islamic în Africa de Vest (ISWAP), o facţiune Boko Haram afiliată SI, difuzează o înregistrare video a execuţiei prin împuşcare în cap a cinci ostatici nigerieni.

Această înregistrare video, datată la 1 aprilie şi filmată în statul Borno, în nord-estul Nigeriei potrivit combatanţilor ISWAP, a fost publicată online marţi de către agenţia de propagandă a grupării jihadiste Amaq.

În imagini apar doi bărbaţi purtând uniforma armatei nigeriene şi trei bărbaţi în combinezoane portocalii - aceleaşi cu cele folosite de SI în Siria şi Irak. Toţi cei cinci sunt ucişi prin împuşcare cu gloanţe în cap.

Potrivit unor surse contactate de AFP, trei dintre cele cinci victime sunt membri ai unor miliţii civile care luptă împotriva Boko Haram alături de armată, potrivit news.ro.

”Ei se aflau în post la Baga, în decembrie”, a declarat una dintre sursele în domeniul securităţii.

Citeşte şi Echipă de fotbal răpită, în Africa. Ar putea fi în mâinile jihadiştilor Boko Haram

ISWAP a purtat o ofensivă dură în regiunea Baga - Lacul Ciad -, în nordul Borno, în decembrie, şi a reuşit să prea controlul acestui oraş strategic timp de mai multe zile înaintea unei incursiuni a armatei nigeriene.

Unul dintre miliţienii executaţi în înregistrarea video ”a fost răpit de către combatanţi în civil, dar i s-a dat o uniformă militară pentru a părea soldat”, notează aceeaşi sursă.

Aceasrtă înregistrare video apare în contextul în care armata nigeriană şi Forţa Regională Comună şi-au intesnsificat ofensivele contra grupării jihadiste în zonele oraşelor vecine Monguno şi Marte.

Acesta este primul incident grav de la schimbarea conducerii ISWAP, potrivit news.ro

La începutul lui martie, o înregistrare audio în limba hausa circula pe reţele de socializare şi anunţa că un ”nou guvernator”, Abu Abdullah Ibn Umar Albarnawi, a fost ales în locul lui Abu Musab Al Barnaoui, fiul fondatorului Boko Haram, desemnat în 2016 de SI.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8731
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H