Statul Islamic a executat 26 de civili, în Siria. Zece dintre ei au fost decapitaţi

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a executat joi 26 de civili, dintre care 10 prin decapitare, în sate situate în imediata apropiere a orașul antic Palmyra, aflat în estul Siriei, a anunțat o organizație neguvernamentală.

14 mai 2015, 18:44
Statul Islamic a executat 26 de civili, în Siria. Zece dintre ei au fost decapitaţi

‘Jihadiști din SI au executat 26 de civili, dintre care 10 prin decapitare, pentru colaborare cu regimul’ în satele de unde s-a retras armata, în imediata vecinătate a orașului Palmyra, informează Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

În același timp, directorul sitului antic Palmyra a lansat joi un apel de urgență către comunitatea internațională, pentru ca aceasta să se mobilizeze înainte ca jihadiștii din SI, la porțile Palmyrei, să distrugă acest oraș antic.

Citeşte şi Irak: Cel puţin 36 de membri ai unui trib, executaţi de Statul Islamic

‘Este necesar ca membrii comunității internaționale să se mobilizeze înainte și nu după distrugere, cum a fost cazul până în prezent. Dacă SI intră în Palmyra, aceasta va însemna distrugerea orașului, o catastrofă internațională, pentru că obiectele pot fi ascunse, însă cum ar putea fi protejată arhitectura antică?’, a declarat, pentru AFP, Maamoun Abdulkarim.