Statul Islamic a preluat controlul asupra unui oraş cheie din provincia Homs

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a cucerit în cursul nopții de miercuri spre joi un oraș cheie din provincia Homs, în centrul Siriei, după lupte cu forțele guvernamentale, a informat un ONG, citat de agenția France Presse.

06 aug. 2015, 04:14
Statul Islamic a preluat controlul asupra unui oraş cheie din provincia Homs

Atacul SI a fost lansat miercuri dimineață prin trei atentate sinucigașe contra unor posturi de control ale regimului la intrări în oraș, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

„SI a preluat controlul asupra orașului Al-Qaryatayn, la sud-est de Homs, după lupte intense cu forțele regimului și trupe loialiste”, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Confruntările au făcut 37 de morți printre soldați și luptătorii loialiști și 23 de morți în rândul rebelilor, potrivit sursei citate.

Directorul OSDO a explicat că Al-Qaryatayn are o importanță strategică din cauza situării sale de-a lungul unui drum care unește orașul antic Palmira, sub controlul SI de la 21 mai, cu regiunea Qalamoun, în provincia Damasc.

„Controlul orașului Al-Qaryatayn îi permite SI să lege sectoarele aflate sub controlul său la est de Homs cu sectoarele sub controlul său la est de Qalamoun și să transfere trupe și provizii între cele două regiuni”, a mai afirmat Rami Abdel Rahmane.