Statul Islamic a publicat o HARTĂ a UNITĂŢILOR jihadiste sub ACOPERIRE. Ce se va întâmpla cu ROMÂNIA

Militanţii Statului Islamic a au dat publicităţii o hartă cu "unităţile (jihadiste) sub acoperire" de pe tot globul. Graficul exprimă niveluri de pericol jihadist în toată lume, cu precădere în Europa.

30 iun. 2016, 12:56

Gruparea jihadistă şi-a făcut astfel cunoscute poziţiile „unităţilor sub acoperire” ale  Statului Islamic în Europa şi în întreaga lume.

La câteva ore după teribilul atac terorist de la Istanbul, Statul Islamic dezvăluia detalii înfricoşătoare despre aceste „unităţi sub acoperire” răspândite pe glob, cu poziţii inclusiv în Franţa şi Turcia, ţări europene vizate deja de jihadişti.

Serviciile secrete occidentale sunt de părere că atacul de pe aeroportul din Istanbul a fost o demonstraţie macabră a grupării jihadiste prin care voia să „sărbătorească” doi ani de la anunţşul privind planul de creare a unui califat islamic.

Imaginile difuzate analizează influenţa pe trei secţiuni, zone de control major, zone de control mediu şi zone în care sunt prezente unităţi jihadiste sub acoperire, potrivit mirror.co.uk.

Şi România fse regăseşte pe această hartă, cu un anumit grad de risc.

În mod deloc surprinzător, ţările cu cel mai mare risc sunt Siria şi Irakul, unde gruparea teroristă luptă pentru a se impune ca putere în Orientul Mijlociu.