Statul Islamic a revendicat atentatul cu camion dintr-o piaţă de Crăciun din Berlin

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat, oficial, marţi, atacul terorist cu un camion de mare tonaj care a pătruns într-o piaţă de Crăciun din Berlin, unde a făcut masacru. Cel puţin 12  persoanenau murit şi 48 au fost rănite. Un pakistanez a fost reţinut ca fiind principalul suspect, însă el a fost eliberat marţi, din lipsă de probe.

20 dec. 2016, 20:57
Statul Islamic a revendicat atentatul cu camion dintr-o piaţă de Crăciun din Berlin

Atentatul din piaţa de Crăciun din Berlin s-a produs luni seara, soldându-se cu cel puţin 12 morţi şi 48 de răniţi, potrivit unui bilanţ recent al victimelor atentatului. Cetăţeanul pakistanez, iniţial fiind principalul suspect al carnagiului produs în târgul de Crăciun, a fost arestat şi anchetat, dar eliberat, marţi, din lipsă de probe.

„Se pare că avem un criminal periculos în libertate”, a declarat şeful poliţiei berlineze, citat de Le Figaro.

„Anchetatorii urmăresc în prezent mai multe piste” în acest caz, a declarat, marţi seara, ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere. „Nimeni nu va precupeţi vreun efort atât timp cât autorul sau autorii atacului nu vor fi prinşi”, a mai spus de Maiziere.

Citeşte şi Suspectul pakistanez reţinut în atentatul de la Berlin a fost eliberat din lipsa probelor

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat atentatul din piaţă. „Trebuie să ţinem cont presupusa revendicare a Statului Islamic care este, de fapt, o bandă teroristă”, a mai spus ministrul de Interne care s-a adresat populaţiei prin intermediul televiziunii publica ARD.

Este pentru prima oară când agenţia de presă a Statului Islamic, Amaq, revendică un atentat cu un agresor aflat încă în viaţă şi chiar în libertate, a declarat Rita Katz, directoarea SITE Intelligence Group.