Statul Islamic ar putea să-şi recucerească teritoriile ocupate

Publicat: Miercuri, 18 Aprilie 2018 11:44 // Actualizat: Miercuri, 18 Aprilie 2018 11:44 // Sursa: romaniatv.net

Pentagonul avertizează cu privire la o ”resurgenţă” a Statului Islamic în zone aflate sub controlul regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

Armata americană a constatat o ”resurgenţă” a grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în regiuni din Siria aflate sub controlul regimului lui Bashar al-Assad, a anunţat un oficial militar american, relatează AFP.

 Potrivit colonelului Ryan Dillon, un purtător de cuvânt al coaliţiei internaţionale antijihadiste în Siria şi în Irak, regimul lui al-Assad şi Rusia - aliatul său politic şi militar - nu au fost în măsură, uneori, să păstreze terenul, recucerit de la SI.

”Vedem SI în zone în care nu suntem prezenţi, în care nu-i susţinem pe partenerii noştri pe teren, există  elemente SI care au fost capabile să revină şi să recucerească teritorii (inclusiv în) anumite cartiere de la sud de Damasc”, a declarat Dillon.”Am asistat la un început al unei resurgenţe a SI în zone de la est de fluviul Eufrat”, a relevat el.

Armata americană supraveghează îndeaproape gruparea Statul Islamic în Siria şi în Irak, unde jihadişti au pierdut 98% din teritoriile pe care au reuşit să le cucerească, potrivit Pentagonului.

Însă înaintările au încetat în ultimele săptămâni, în regiuni în care coaliţia internaţională care luptă împotriva SI prin intermediul Forţelor Democratice Siriene (FDS), din cauza unor operaţiuni ale armatei turce în nordul Siriei.

Ankara a lansat în iunie o ofensivă sângeroasă în Afrin, cu scopul de a disloca combatanţi kurzi din oraş. Mulţi kurzi care au fost mobilizaţi contra SI au decis să se ducă să-i susţină pe kurzii de la Afrin.

Colonelul Dillon a anunţat că niciun avans marcant nu a fost înregistrat contra SI de când au plecat membri kurzi ai FDS.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H