Statul Islamic: Jihadiştii difuzează încă un film propagandisatic cu ziaristul britanic răpit în Siria

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a difuzat marţi al treilea film propagandistic cu ziaristul britanic John Cantlie, răpit în Siria în anul 2012, care este obligat să critice acţiunile preşedintelui Barack Obama împotriva islamiştilor radicali, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

30 sept. 2014, 14:48
Statul Islamic: Jihadiştii difuzează încă un film propagandisatic cu ziaristul britanic răpit în Siria

În înregistrarea de cinci minute şi jumătate Cantlie se prezintă, la fel ca în imaginile precedente, drept un ‘cetăţean britanic abandonat de guvernul său şi care este de mult timp prizonier al grupării Statul Islamic’. El menţionează şi discursul susţinut de preşedintele Barack Obama la comemorarea a 13 ani de la atentatele de la 11 septembrie. Obama ‘afirmă că va învinge SI cu ajutorul forţelor aeriene şi al grupărilor eterogene care acţionează la sol. În ce-l priveşte, Statul Islamic urează bun venit armatei pe care o construieşte Obama’, mai spune ostaticul.

John Cantlie poartă şi de această dată o cămaşă portocalie şi are în spate un fundal negru şi anunţă că vor urma şi alte înregistrări.

Citeşte şi SUA: Un bărbat care a ameninţat o femeie că o va decapita, inculpat pentru activităţi teroriste

El a fost răpit de două ori în Siria, prima dată în iulie 2012, când a fost încătuşat şi legat la ochi pentru o săptămână, reuşind să scape cu ajutorul Armatei Siriene de Eliberare. Dar a revenit în această ţară spre finalul anului 2012 şi a ajuns din nou prizonier.

Din luna august, gruparea jihadistă menţionată a publicat trei înregistrări video cu decapitarea unor ostatici occidentali, respectiv ziariştii americani James Foley şi Steve Sotloff şi lucrătorul umanitar britanic David Haines.