Statul Islamic revendică atentatele din Yemen soldate cu 142 de morţi

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atentatele care s-au soldat vineri cu 142 de morți în Yemen, conform unui comunicat publicat pe internet și semnat de ramura SI din Yemen. 

20 mart. 2015, 17:51
Statul Islamic revendică atentatele din Yemen soldate cu 142 de morţi

În capitala Sana’a au avut loc trei atentate sinucigașe care au vizat două moschei în care se rugau membri ai miliției șiite Houthi, care a preluat puterea la Sanaa la începutul anului.

Un al patrulea atac sinucigaș a avut loc în fața unei moschei din Saada, din nordul țării, regiunea din care provin rebelii Houthi. Conform Xinhua, un alt atac a avizat o clădire guvernamentală din orașul Saada.

Sunt primele atacuri revendicate de gruparea SI în Yemen, unde organizația cea mai bine implantată este Al-Qaida, care comite atacuri frecvente asupra Houthi și a forțelor de securitate.

Citeşte şi Atacuri cu bombă în Yemen: Cel puţin 88 de persoane şi-au pierdut viaţaAtacuri cu bombă în Yemen: Cel puţin 88 de persoane şi-au pierdut viaţa

În comunicat, ‘provincia Sana’a’ a SI dă asigurări că aceste atacuri nu sunt decât ‘partea vizibilă a icebergului’ și că în curând vor urma și altele împotriva Houthi.

Gruparea jihadistă susține că cinci kamikaze au fost implicați în comiterea atentatelor. Patru dintre ei s-au aruncat în aer în atentatele de la Sana’a și unul în cel de la Saada.

Atacurile din Yemen au loc după un alt atentat revendicat de gruparea SI, cel de la muzeul Bardo din Tunis, care s-a soldat cu 23 de morți, printre care 20 de turiști străini.