Statul Major al Armatei ruse: Moscova sprijină aerian ofensiva opoziţiei în Siria

Avioane ruse lansează zeci de lovituri aeriene zilnic în Siria pentru a sprijini Armata Siriană Liberă (ASL) care luptă alături de trupele guvernamentale împotriva jihadiștilor grupării Statul Islamic (SI), a declarat luni șeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, într-o conferință de presă organizată pentru atașații militari străini acreditați la Moscova, relatează Reuters.

14 dec. 2015, 12:15
Statul Major al Armatei ruse: Moscova sprijină aerian ofensiva opoziţiei în Siria

Numărul combatanților ASL care avansează în prezent în provinciile Homs, Hama, Alep și Raqqa este de peste 5.000. ‘Numărul acestor unități ale ASL este în creștere continuă’, a indicat generalul Gherasimov.

Citeşte şi Triplu atentat terorist în nord-estul Siriei. Sunt peste 50 de morţi şi 80 de răniţi

‘Doar pentru a le sprijini, aviația rusă efectuează zilnic 30-40 de atacuri aeriene. Acestea sunt de asemenea aprovizionate cu arme, muniții și sprijin logistic’, a spus șeful Statului Major al armatei ruse, după ce președintele Vladimir Putin făcuse la sfârșitul săptămânii trecute o declarație în acest sens. Mai târziu, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului statului rus, a negat că Moscova furnizează arme ASL, afirmând că declarația președintelui rus a fost interpretată greșit.