Statul român cheltuie MILIOANE DE LEI cu ajutoare de şomaj pentru tinerii care au picat BAC-ul

Statul român poate cheltui peste 50 milioane lei cu ajutoare de șomaj pentru tinerii care au picat bacalaureatul. Elevii s-au înscris la Agenţiile Judeţene de Forţă de Muncă imediat după încheierea anului școlar pentru a putea încasa cei 250 lei pe lună.

29 aug. 2014, 06:10
Statul român cheltuie MILIOANE DE LEI cu ajutoare de şomaj pentru tinerii care au picat BAC-ul

„Tinerii absolvenţi care nu au luat bacalaureatul au avut dreptul să se înregistreze ca persoane în căutarea unui loc de muncă în perioada iunie-iulie, iar din 1 august ei aveau dreptul să-şi depună indemnizaţia de şomaj pentru a beneficia de ajutorul de şomaj”, a declarat Cristina Opriţa, purtător de cuvânt al AJOFM Prahova.

Datele ANOFM arată că aproape 36.000 absolvenţi de liceu din acest an au s-au grăbit să fie luaţi în evidenţă la forţele de muncă. Cum foarte puţini dintre ei ajung să se angajeze, statul ar putea să le plătească câte 250 lei lunar, timp de şase luni. Costul total al unui astfel de efort se ridică la 53 milioane lei. Iar statistica celorlalţi ani arată că sunt şanse scăzute ca elevii să îşi găsească o slujbă după ce au căzut BAC-ul.

Numai în a doua sesiune de BAC s-au înscris peste 60.000 absolvenţi de liceu. În total, în România sunt peste 260.000 de absolvenţi fără bacalaureat.

CITEŞTE ŞI BAC 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. 40.000 de candidaţi susţin, vineri, proba la alegere a profilului