Statul român se interpune în povestea de iubire dintre o ieşeancă şi un nigerian. Nu îl lasă pe acesta să intre în ţară

O tânără care s-a căsătorit cu un nigerian după ce l-a cunoscut pe acesta pe internet se plânge că autorităţile române nu îi dau voie soţului ei să se mute în ţara noastră. Ieşeanca spune că funcţionarii i-au refuzat soţului ei, impresar de fotbalişti în Nigeria, de patru ori viza de reîntregire a familiei.

12 aug. 2016, 11:11
Statul român se interpune în povestea de iubire dintre o ieşeancă şi un nigerian. Nu îl lasă pe acesta să intre în ţară

Ieşeanca Iuliana Luana Mancea, de 29 de ani, se iubeşte de doi ani cu un cetăţean nigerian, cu care s-a căsătorit la scurt timp după ce s-au întâlnit. Tânăra spune că l-a cunoscut pe Egbula Denis Onyebuchi în 2014, pe o reţea de socializare. Cei doi s-au îndrăgostit şi au decis să se întâlnească pentru prima dată în primăvara anului 2014, atunci când s-au şi căsătorit. „Am mers mai întâi în Togo pentru că, în acea perioadă erau alegeri în Nigeria, iar situaţia era mai tensionată. Am stat trei săptămâni, perioadă în care ne-am şi căsătorit”, povesteşte Iuliana Luana Mancea.

Citeşte şi Banc: Doi prieteni discută: „Te-ai culcat cu logodnica ta înainte de căsătorie?”

Ieşeanca mai spune că, ulterior cununiei civile, s-a întors la Iaşi şi a înregistrat căsătoria la Starea Civilă din municipiu. În paralel, Mancea spune că, alături de soţul ei, au început demersuri pentru ca acesta să obţină viză de reîntregire a familiei. „Prima cerere a fost înaintată în august sau septembrie 2015, fiind respinsă. În total avem până acum patru cereri de viză care au fost respinse. Nimeni nu îmi dă un răspuns şi toată lumea îmi spune să merg eu în Nigeria. Noi vrem să avem o viaţă de familie împreună”, a povestit ieşeanca.

Soţul este impresar de fotbalişti

Tânăra a mai povestit că soţul ei ar avea cazierul curat şi că are doi fraţi în Anglia. De asemenea, Mancea a rămas şi însărcinată cu soţul ei şi spune că ar vrea ca acesta să fie în ţară atunci când va naşte. De asemenea, ieşeanca a mai spus că soţul ei este impresar de fotbalişti şi că intenţionează să activeze în acest domeniu şi după ce vine în ţară.

Citeşte şi Iuliana Tudor, declaraţia care-i va înfuria pe bărbaţii din România

Pentru a intensifica demersurile privind obţinerea vizei, Egbula Denis Onyebuchi şi-a angajat un avocat pentru a-l ajuta. „Înţeleg că, în contextul actual internaţional, este dificil ca un cetăţean dintr-o ţară africană să obţină viză pentru o ţară europeană, dar nu înţeleg de ce nu se ţine cont de faptul că clientul meu este căsătorit cu o româncă, căsătoria fiind înregistrată în România, clientul meu nu are cazier, are studii universitare, are o societate care se ocupă cu intermedieri de sportivi. Dar cel mai important lucru este faptul că soţia sa este însărcinată şi trebuie să nască. Consider că, prin neacordarea vizei de reîntregire a familiei, clientul meu este privat de un drept fundamental recunoscut în întreaga lume. În aceste condiţii ne-am adresat tuturor instituţiilor competente, urmând ca prin demersul legal efectuat să obţinem viza solicitată”, a precizat avocatul Răzvan Huţanu.

Reprezentanţii Serviciului de Imigrări din Iaşi au precizat că decizia de acordare a vizei se acordă de către consulat, neavând cunoştinţă despre motivele concrete pentru care instituţia ataşată în Nigeria refuză să îi permită lui Egbula Denis Onyebuchi să vină în România.