Steagul Rusiei, dat jos de pe clădirea consiliului municipal din Herson. Primele reacţii din partea Ucrainei VIDEO

Joi, pe rețelele de socializare au circulat imagini care arată că steagul rusesc a fost dat jos de pe clădirea administrației regională din Herson, situată pe malul vestic al orașului, unde forțele ucrainene au făcut progrese semnificative în urmă cu câteva săptămâni.

03 nov. 2022, 15:35
Steagul Rusiei, dat jos de pe clădirea consiliului municipal din Herson. Primele reacţii din partea Ucrainei VIDEO
Steagul Rusiei, dat jos de pe clădirea consiliului municipal din Herson. Primele reacţii din partea Ucrainei

Steagul Rusiei, dat jos de pe clădirea consiliului municipal din Herson. Propagandistul rus Alexander Kots a postat o înregistrare video care arată că drapelul nu mai este arborat pe clădirea administrativă din Herson, ci pe o clădire de peste drum, potrivit analistului militar Rob Lee de la Foreign Policy Research Institute, care urmăreşte constant trupele militare trimise de Putin în Ucraina.

Citeşte şi: România, acuzată de Rusia că a trimis mercenari să lupte pentru Ucraina. „Asta consolidează statutul de parte la conflict!”

Forțele ucrainene au făcut progrese semnificative în urmă cu câteva săptămâni pe malul vestic al orașului, acolo unde se află şi clădirea consiliului municipal din Herson. Potrivit Centrului ucrainean al Rezistenței Naționale din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, forțele rusești și-au mutat sediul regional dincolo de fluviul Nipru, pe malul stâng al orașului Herson.

Rusia a mutat locuitorii din Hersonul ocupat, susținând că Ucraina plănuiește să inunde intenționat regiunea prin lovirea unui baraj din fluviul Nipru. În replică, Ucraina spune că Rusia plănuiește să organizeze un atac sub steag fals și să inunde ea însăși regiunea!

Citeşte şi: Zelenski anunţă risc de foamete mondială şi cere lumii să oprească „pariul teroriştilor pentru iarnă”

Rușii își mențin în continuare pozițiile de-a lungul celei de-a doua linii de apărare, afirmă atât Moscova, cât și Kievul. O altă înregistrare apărută pe rețelele de socializare sugerează că un punct de control rusesc a fost abandonat, iar localnicii din Herson aplaudă în momentul în care observă acest lucru, scrie hotnews.ro.