Steaua, DECIMATĂ înaintea returului cu Stromgodset

Patru jucători ai echipei Steaua, campioana României la fotbal, se confruntă în continuare cu probleme medicale înaintea returului cu Stromsgodset, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, Radu Paligora, medicul formaţiei din Ghencea.

22 iul. 2014, 11:41
Steaua, DECIMATĂ înaintea returului cu Stromgodset

Florin Gardoş a avut o leziune la muşchiul biceps femural, suferită la meciul cu Petrolul, în penultima etapă.

„Greşeala staff-ului medical a fost că nu a controlat refacerea pe perioada vacanţei şi trebuia să lucrăm cu el ca să fie cât mai aproape de recuperare. Când s-a întors din vacanţă i-am făcut o reevaluare şi, din păcate, leziunea se complicase cu o cicatrice. Am început lucrul cu el, dar complicaţiile continuă şi acum”, a explicat Paligora.

Gardoş nu are nevoie de operaţie, dar trebuie refăcut sută la sută, iar orice reintrare precoce poate duce la o complicaţie şi luni de indisponibilitate. Medicul a precizat că după rezolvarea problemei medicale, Gardoş va avea un program de recuperare a antrenamentelor. Internaţionalul este controlat săptămânal şi cât de curând urmează să înceapă antrenamentele cu echipa.

Radu Paligora a subliniat că antrenorul Costel Gâlcă nu a pus presiune pe revenirea jucătorilor accidentaţi.

„Un caz similar este cel al lui Varela, care suferă de o pubalgie cronică. S-a pus chiar problema unei intervenţii chirurgicale în perioada de pauză. Starea lui s-a îmbunătăţit momentan, dar el a pierdut o mare parte din cantonament”, a mai spus Paligora.

Adrian Popa a suferit o disjuncţie claviculară, el fiind un caz mai special, pentru că de obicei este nevoie de un minim de două săptămâni de aparat ghipsat şi abia după patru săptămâni să reînceapă pregătirea.

„Cu acceptul jucătorului am început un tratament nonconformist, graţie căruia am câştigat participarea sa la antrenamente, cu un disconfort cauzat de durere. Încă resimte dureri, dar e mai aproape de forma pe care o dorim”, a indicat Paligora.

Lukasz Szukala suferă de o pubalgie cronică.

„Nu a avut vacanţă, a pierdut şi o săptămână de cantonament în Italia, a trecut peste disconfortul creat şi face faţă la antrenamente”, a spus medicul Stelei.

„Varela şi Szukala au un regim mai special, dar gestionăm situaţia, au depăşit problemele şi pot juca”, a completat Paligora.

Costel Gâlcă, şi-a spus şi el părerea despre situaţia moştenită: „Am fost îngrijorat de situaţia medicală a unor jucători, dar nu am pus presiune pe revenirea lor. Ei au demonstrat că pot să treacă şi peste aceste probleme medicale”.