STEAUA – AKTOBE 2-1. Steaua s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor

STEAUA - AKTOBE 2-1. Steaua s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, trecând cu scorul general de 4-3 de campioana Kazahstanului, FK Aktobe. În disputa de miercuri seara, de pe Arena Naţională, golurile roş-albaştrilor au fost marcate de Chipciu (min. 3) şi Nicuşor Stanciu (min. 38), pentru kazahi punctând Kapadze, în minutul 85.

06 aug. 2014, 07:22
STEAUA – AKTOBE 2-1. Steaua s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor

STEAUA – AKTOBE LIVE VIDEO PRO TV 2-1

Steaua va juca în actualul sezon al cupelor europene cel puţin până în luna decembrie. Acest lucru a  devenit o certitudine după victoria cu 2-1 obţinută de roş-albaştrii miercuri seara, pe Arena Naţională, în faţa lui FK Aktobe, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Roş-albaştrii s-au calificat cu scorul general de 4-3 în play-off-ul Champions League şi au asigurată prezenţa în grupele Ligii Europa, în cazul în care vor fi eliminaţi în turul următor.

În returul cu Aktobe, Steaua a arătat mult mai bine decât în manşa din Kazahstan şi decât în „dubla” cu Stromsgodset. Gâlcă a reuşit să facă reglajele pentru a obţine o calificare fără emoţii, deşi mai există încă momente de aiureală în lotul nostru.

Steaua a început foarte tare şi a deschis scorul în minutul 3 prin Chipciu, după un efort al lui Adi Popa. Lipsa de concentrare a lui Adi Popa era să aducă însă egalarea pe tabela de marcaj, dar Arlauskis a salvat în duel unu-la-unu cu Antonov. Emoţiile calificării s-au risipit total în minutul 38, când Nicuşor Stanciu a marcat un supergol, deviere diin prima, sub bara porţii oapeţilor, însă au revenit pe final, când kazahii au redus din diferenţă (min. 85), când balonul şutat de Kapadze a intrat din Filip în poarta noastră.

Campioana României aşteaptă acum tragerea la sorţi, care va avea loc vineri, pentru a-şi afla ultimul adversar înaintea grupelor Ligii Campionilor.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+4 Finalul partidei.

Min. 90 Meciul este prelungit cu 4 minute.

Min. 85 GOL Aktobe! Mingea a ajuns la Kapadze, centrată din lovitură liberă, şutul acestuia s-a lovit de călcâiul lui Filip şi a intrat în poarta Stelei, Arlauskis neputând interveni. Steaua – Aktobe 2-1!

Min. 82 Ultima schimbare la Steaua: Pârvulescu intră în locul căpitanului Tănase, iar banderola de căpitan a trecut pe braţul lui Latovlevici.

Min. 80 Şut bun al lui Filip, din marginea careului mare, mingea trece puţin pe lângă stâlpul din dreapta lui Sidelnikov.

Min. 75 Contraatac al Stelei, după un corner al kazahilor, Tănase şutează în blocaj.

Min. 70 Şut puternic al lui Latovlevici, de la 20 de metri, mingea trece peste poartă.

Min. 67 Chipciu şutează din prima, din afara careului, pe poarta lui Aktobe, Sidelnikov reţine în doi timpi.

Min. 61 Cea mai mare ocazie de gol a reprizei. Iancu centrează de pe stânga, din alergare, Chipciu ratează milimetric lovitura de cap. În plonjonul său spre balon, Chipciu se loveşte de bară şi primeşte îngrijiri medicale.

Min. 58 Iancu execută direct pe poartă o lovitură liberă de la peste 35 de metri, dar portarul kazahilor a reuşit să reţină.

Min. 57 Logvinenko, căpitanul lui Aktobe, este eliminat pentru un fault asupra lui Filip. Kazahul a văzut al doilea galben în acest meci.

Min. 54 Acest început de repriză este fragmentat, jucătorii kazahi apelând la faulturi pentru a-i opri pe jucători noştri.

Min. 48 A doua schimbare la Steaua, în locul lui Nicuşor Stanciu, marcatorul celui de-al doilea gol, a intrat Gabi Iancu.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Finalul primei reprize, Steaua – Aktobe 2-0!

Min. 44 Arlauskis o salvează din nou pe Steaua, respingând senzaţional şutul lui Hairulin. Rămâne 2-0 pentru Steaua.

Min. 41 Ripostă a kazahilor, cu un şut al lui Pizzelli, din 17 metri, însă balonul trece pe lângă poarta noastră.

Min. 38 GOOOL Steaua! Chipciu centrează de pe stânga, Stanciu deviază din prima, cu un vole, sub bară! Steaua-Aktobe 2-0!

Min. 35 Al treilea jucător de la Aktobe avertizat cu cartonaş galben este Korobkin. El l-a faultat pe Stanciu, la centrul terenului.

Min. 33 Şut bun al lui Tănase, puţin pe lângă poarta lui Sidelnikov.

Min. 30 Ocazie URIAŞĂ pentru Aktobe, la o greşeală a lui Adi Popa. Jucătorul nostru a încercat o pasă către Arlauskis, mingea a fost interceptată de Antonov, care a scăpat singur cu goalkeeper-ul Stelei, însă a tras în portar, iar apoi Varela a îndepărtat pericolul.

Min. 24 Cartonaş galben pentru căpitanul lui Aktobe, Logvinenko, pentru un fault asupra lui Adi Popa.

Min. 22 O nouă fază frumoasă de atac a Stelei, dar centrarea pe jos a lui Chipciu, în faţa porţii, a fost reţinută de Sidelnikov.

Min. 18 Şut Varela, de la 20 de metri, puţin pe lângă stâlpul din stânga portarului Sidelnikov.

Min. 13 Szukala este aproape să reia spre poarta kazahilor, din 8 metri, în urma unui corner, dar unul dintre fundaşii lui Aktobe îi suflă balonul în ultimul moment.

Min. 12 Steaua e forţată să facă prima schimbare. Sânmărtean, care acuză dureri în piept, este înlocuit cu Filip.

Min. 8 Steaua a marcat al 6-lea gol, în patru meciuri de Champions League jucate în acest sezon.

Min. 3 GOOOL Steaua! Chipciu a deschis scorul, în urma unui contraatac rapid, purtat de Adi Popa! Acesta i-a pasat în centrul careului lui Chipciu, care a reluat în plasă! Steaua – Aktobe 1-0!

Min. 1 Steaua începe tare, iar Sânmărtean trimite puţin pe lângă poartă, în urma unui corner.

Min. 1 A început partida Steaua – Aktobe.

Componenţa formaţiilor:

Steaua: Arlauskis – Râpă, Szukala, Varela, Latovlevici – Prepeliţă, Sânmărtean – Popa, Chipciu, Tănase – Stanciu.

Rezerve: Cojocaru, L. Filip, G. Iancu, Keşeru, Pîrvulescu, I. Neagu, Vâlceanu.

Aktobe: Sidelnikov – Miroşnicenko, Muldarov, Arzumanian, A. Minero – Ţarikaiev, Korobkin – Pizzelli, D. Neco, Hairullin – Antonov.

Rezerve: Bekbaev, Tagybergen, Şabalin, Logvinenko, Zenkovici, Kapadze, Aimbetov.

UPDATE ora 19.50. În Bucureşti plouă torenţial, acoperişul nu a fost tras. Anterior începerii furtunii, suprafaţa de joc a fost udată şi cu sistemul de irigaţii, astfel că se pune problema dacă terenul va rezista.

În cele trei meciuri disputate până acum în tururile preliminare din Liga Campionilor, kazahii au expediat 40 de șuturi spre poartă, având una dintre cele mai bune medii dintre echipele participante în această competiție (13,33 per meci). În comparație, Steaua a expediat în medie mai puțin de zece șuturi spre poartă.

Steaua întâlneşte în această seară Aktobe, LIVE VIDEO, de la ora 20.30, într-o partidă în care campioana România nu are voi să rateze calificarea în play-offul din Liga Campionilor. Steaua – Aktobe este LIVE VIDEO de la ora 20.30. Arbitri: Miroslav Zelinka – Antonin Kordula, Jan Patak

Puteţi urmări LIVE VIDEO partida Steaua – Aktobe aici, aici, aici, aici şi aici.

Steaua  a pierdut un singur meci acasă din ultimele șapte disputate în Liga Campionilor, împotriva lui Chelsea, scor 1-4. În schimb, Aktobe vine după cinci deplasări consecutive cu gol marcat în Ligă.

STEAUA – AKTOBE LIVE VIDEO PRO TV. Echipele probabile

Steaua (4-2-3-1): Arlauskis – Râpă, Szukala, Varela, Latovlevici – Prepeliță, Sânmărtean – Ad. Popa, Chipciu, Tănase – Keșeru

Aktobe (4-4-2): Sidenikov – Miroshnichenko, Muldarov, Aruzmanjan, Mineiro – Neco, Tsarikaev, Korobkin, Charjulin – Antonov, Pizzelli

STEAUA – AKTOBE LIVE VIDEO PRO TV. Acel 2-2 scos săptămâna trecută de campioana României nu-l îngrijorează pe fostul fundaş al „roş-albaştrilor” Miodrag Belodedici. Actualul angajat la FRF a vorbit, pentru „ring”, despre duelul de pe Arena Naţională, dar şi despre ce înseamnă pentru fotbalul autohton o calificare a Stelei în grupele Champions League. Steaua bate din nou la porţile grupelor Champions League. Dacă va trece de campioana Kazahstanului, va merge în play-offul celei mai prestigioase competiţii europene, unde va fi cap de serie. Egalul obţinut la Aktobe îi face pe campionii României să plece cu prima şansă în returul din această seară. Cele două goluri primite în meciul tur de „roş-albaştri” nu-l îngrijorează pe Bolodedici, mai ales că aseară s-a parafat şi achiziţionarea lui Luchin de la Botev Plovdiv. „Aşa cum este apărarea Stelei, trebuie să se califice mai departe. S-or găsi jucători care să le ţină piept celor de la Aktobe, că doar nu-s Manchester sau ştiu eu ce echipă de top din Europa. Steaua, dacă ia meciul în serios, nu are cum să piardă cu campioana Kazahstanului, aşa cred”, a declarat, pentru „ring”, Miodrag Belodedici. Luchin, o soluţie pentru apărarea Stelei Cât de importantă este o calificare a Stelei în grupele Champions League?

Fostul câştigător a două trofee ale Cupei Campionilor a dat un răspuns obiectiv: „Calificarea Stelei în grupele Champions League este importantă pentru toată lumea. Şi mama o să se uite la meciuri… Toţi vrem o echipă românească în Liga Campionilor. De la preşedintele ţării până la ultimul suporter al Rapidului, al lui Dinamo, pentru toate cluburile din România trebuie să fie importantă. Să nu mai spunem de partea financiară, atât pentru club, cât şi pentru jucători. Doar pe bani joacă fotbal, nu?”. Achiziţionarea lui Luchin este văzută de Belodedici ca o soluţie utilă pentru apărarea Stelei chiar dacă acesta a jucat şi la Dinamo. „Venirea lui Luchin la Steaua eu o văd cu ochi buni. Este un jucător cu experienţă, copt, poate să ajute mult apărarea Stelei. Cu venirea lui se cam termină problemele în defensivă, numai să-şi revină şi Gardoş. Mai rămâne la finalizare să se lămurească lucrurile pentru că nu au un vârf autentic”, a continuat stelistul. Viaţa privată a lui Sânmărtean, bulversată Evoluţiile lui Sânmărtean s-ar părea că sunt influenţate de problemele pe care le are în viaţa privată, soţiei sale recidivându-i o boală cruntă, cancerul. Un jucător, ca să-şi facă bine treaba pe teren, trebuie să aibă o viaţă foarte liniştită şi sigură în afara terenului. Dacă este adevărat că soţiei i-a recidivat cancerul, vă daţi seama că acest lucru îi ia mintea, gândul de la fotbal. Greu te mai poţi conecta la meci, la adversar. Brusc, ai două probleme în cap şi atunci nu te mai poţi concentra. Efortul şi mintea limpede sunt două lucruri care merg mână în mână în viaţa unui sportiv”, a încheiat Belodedici.

STEAUA – AKTOBE LIVE VIDEO PRO TV. Devrecen, eliminat în minutul 94

Campioana Ungariei, Debrecen, a fost eliminata in mod dramatic din Liga Campionilor si a dat peste cap planurile Stelei.

Ros-albastrii puteau scapa de un adversar incomod in perspectiva play-off-ului de calificare in grupele Ligii Campionilor, dar eliminarea suferita de Debrecen in fata lui BATE Borisov complica soarta Stelei.

Debrecen a castigat cu 1-0 prima mansa disputata pe teren propriu in fata lui BATE Borisov, a deschis scorul in retur, dar a pierdut cu 1-3, ultimul gol fiind primit in minutul 90+4 dupa o gafa a portarului.

In cazul in care Debrecen nu ar fi primit acel gol, Steaua ar fi scapat de cehii de la Sparta Praga inca de marti seara, iar miercuri si de Dinamo Zagreb, pentru ca acestia din urma ar fi promovat in urna favoritelor, in conditiile in care s-ar fi eliberat un loc prin eliminarea mai mult ca sigura a scotienilor de la Celtic (invinsi cu 4-1 de Legia in prima mansa).

Dupa eliminarea ungurilor, Steaua va scapa, cel mai probabil, doar de Sparta Praga si ar putea avea urmatorii adversari in play-off-ul pentru grupele Ligii Campionilor, daca va trece de Aktobe:

Maribor
Dinamo Zagreb sau Aalborg (1-0 in tur)
Ludogorets sau Partizan Belgrad (0-0 in tur)
Sheriff Tiraspol sau Slovan Bratislava (1-2 in tur)
Legia Varsovia (are 4-1 in prima mansa cu Celtic)

Daca va ajunge in play-off, Steaua isi va afla adversara vineri, în direct pe RomaniaTV.net

 

Preturile biletelor sunt urmatoarele:
 
PELUZE

INELUL 3 – 10 LEI
INELUL 2 – 15 LEI
INELUL 1 – 15 LEI
TRIBUNA A II-A

INELUL 3 – 20 LEI
INELUL 2 – 40 LEI
INELUL 1 – PERIFERIC – 30 LEI
INELUL 1 – MEDIAN – 40 LEI
INELUL 1 – CENTRAL – 60 LEI

TRIBUNA I

INELUL 3 – 20 LEI
INELUL 2 – 40 LEI

VIP 3 – 50 LEI
VIP 2 – 100 LEI
VIP 1 – 150 LEI

Manșa tur dintre FK Aktobe și Steaua s-a terminat 2-2.

Returul Steaua – FK Aktobe se va disputa la 6 august, pe Arena Națională, cu începere de la ora 20:30, LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.

STEAUA-AKTOBE. Cehul Miroslav Zelinka va arbitra meciul dintre Steaua Bucureşti şi FK Aktobe, care va avea loc miercuri 6 august, pe Arena Naţională din Capitală (20,30), în manşa a doua a turului trei preliminar al Ligii Campionilor la fotbal.

Zelinka (33 ani), arbitru internaţional din 2011, va fi ajutat la cele doua linii de arbitrii asistenţi Antonin Kordula şi Jan Patak, în timp ce arbitru de rezervă va fi Zbynek Proske, informează site-ul campioanei României.

Delegatul UEFA pentru jocul de miercuri va fi elveţianul Rene Eberle, în timp ce arbitrii vor fi supervizaţi de către fostul mare arbitru spaniol Manuel Enrique Mejuto Gonzalez.

Steaua nu este prima echipa românească arbitrată de către Zelinka, acesta fiind la centru şi la înfrângerea echipei Pandurii din sezonul trecut, 0-3, pe terenul celor de la ACF Fiorentina, din grupele Europa League. 

Zelinka a arbitrat finala UEFA Youth League din sezonul trecut, câştigată de FC Barcelona cu 3-0 în faţa celor de la Benfica Lisabona.

În primul joc, FK Aktobe şi Steaua au terminat la egalitate, 2-2.

STEAUA AKTOBE LIVE ONLINE. Formaţia FK Aktobe va fi susţinută din tribune de 15 suporteri la meciul cu Steaua de pe Arena Naţională, fanii ajungând, marţi, la Bucureşti, împreună cu lotul echipei din Kazahstan. Delegaţia adversarei Stelei, în afara suporterilor, numără 42 de persoane, dintre care 22 de jucători. Echipa a fost cazată la Hotel Athenee Palace Hilton, iar în această seară, de la ora 19.00, va efectua antrenamentul oficial pe Arena Naţională. Delegaţia echipei FK Aktobe va părăsi România, în noaptea de miercuri spre joi, după disputarea partidei, de pe Aeroportul Henri Coandă.

STEAUA AKTOBE LIVE ONLINE. Cine transmite LIVE STEAUA – AKTOBE  Peste 400 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la meciul Steaua – Aktobe

Peste 400 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor ce vor fi prezenţi, miercuri, pe Arena Naţională.  Jandarmeria Capitalei a anunțat că accesul în stadion se va face începând cu ora 18.30 doar pe bază de bilete şi invitaţii şi le recomandă suporterilor să vină din timp pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion. De asemenea, Jandarmeria le transmite spectatorilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

STEAUA AKTOBE LIVE ONLINE. Cine transmite LIVE STEAUA – AKTOBE  În cele trei meciuri disputate până acum în tururile preliminare din Liga Campionilor, kazahii au expediat 40 de șuturi spre poartă, având una dintre cele mai bune medii dintre echipele participante în această competiție (13,33 per meci). În comparație, Steaua a expediat în medie mai puțin de zece șuturi spre poartă.

Steaua a pierdut un singur meci acasă din ultimele șapte disputate în Liga Campionilor, împotriva lui Chelsea, scor 1-4. În schimb, Aktobe vine după cinci deplasări consecutive cu gol marcat în Ligă.