Steaua, anunţ de ultimă oră după pierderea mărcii Steaua la Înalta Curte

Clubul de fotbal Steaua Bucureşti a reacţionat, într-un comunicat, după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind anularea mărcii Steaua Bucureşti. 

04 dec. 2014, 13:25
Steaua, anunţ de ultimă oră după pierderea mărcii Steaua la Înalta Curte

Clubul a indicat că echipa „îşi va continua parcursul în competiţiile interne şi internaţionale”. 

„În urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din data de 03.12.2014, referitoare la anularea mărcii Steaua Bucureşti, vă facem cunoscut că am luat la cunoştinţă şi am demarat toate diligenţele în vederea ducerii la îndeplinire a acestei hotărâri. 

În aceeaşi măsură, îi asigurăm pe suporteri şi pe iubitorii de fotbal că echipa noastră îşi va continua parcursul în competiţiile interne şi internaţionale”, se afirmă în comunicat. 

Aşa cum s-a anunţat, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis acţiunea Clubului Sportiv al Armatei Steaua (CSA) şi au decis ca brandul „Steaua” să nu mai fie deţinut de echipa de fotbal a lui George Becali. 

CSA a dat în judecată societatea care deţine echipa de fotbal Steaua Bucureşti, Asociaţia Fotbal Club Steaua, dar şi SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, SC FCSB Marketing SRL (fosta SC Durby Sports Business SRL) şi SC Ostrovit SA, susţinând că acestea deţin ilegal marca „Steaua”. 

Procesul prin care CSA Steaua a revendicat marca „Steaua” a fost deschis pe 25 mai 2011, însă acţiunea a fost respinsă atât de Tribunalul Bucureşti, cât şi de Curtea de Apel Bucureşti, însă decizia finală a aparţinut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a dat câştig de cauză CSA. 

CSA Steaua susţine în cererea de chemare în judecată că George Becali a dobândit marca „Steaua” în mod ilegal, acest brand fiind înregistrat în 1996, ulterior Becali folosind numele pentru echipa sa fără acordul Clubului Sportiv al Armatei.