Umilinţă pe Arena Naţională. Steaua a fost surclasată de Chelsea, scor 0-4, în Liga Campionilor

Steaua a pierdut cu 0-4 acasă, cu Chelsea, al doilea meci jucat în grupa E a Ligii Campionilor. Două dintre goluri au fost marcate de Ramires, în minutele 20 şi 55, unul de Lampard, în minutul 90, iar celălalt a fost un cadou din partea lui Gergievski, care a înscris în poarta proprie.

01 oct. 2013, 06:51
Umilinţă pe Arena Naţională. Steaua a fost surclasată de Chelsea, scor 0-4, în Liga Campionilor

Bilanţul Stelei în Liga Campionilor, la cinci ani după revenirea în grupele acestei competiţii, este unul catastrofal: două înfrângeri în tot atâtea meciuri, niciun gol marcat şi şapte primite, ceea ce face ca formaţia noastră să fie cea mai slabă din această competiţie.

Diferenţa între partida cu Schalke şi cea de marţi seara, cu Chelsea, a fost însă uriaşă. Dacă în meciul cu nemţii elevii lui Laurenţiu Reghecampf au emis la un moment dat pretenţii la obţinerea unui punct, în meciul cu trupa lui Mourinho nu au putut spera nicio secundă la un rezultat pozitiv.

Chelsea a început extrem de tare şi şi-a creat ocazii încă din primele minute. Tăvălugul albastru abătut asupra porţii lui Tătăruşanu avea să înfrângă pentru prima oară rezistenţa noastră în minutul 20, când Ramires a finalizat o superbă acţiune de atac, purtată pe traseul Schurrle-Eto’o.

Camerunezul Eto’o avea să fie şi la originea golului doi, dar cel care şi-a trecut numele pe lista marcatorilor a fost fundaşul dreapta al Stelei, Daniel Georgievski, care a reluat în poarta proprie respingerea lui Tătăruşanu.

După pauză partida a avut acelaşi aspect, cu Chelsea conducând ostilităţile, ocaziile Stelei venind pe fondul unor momente de relaxare ale elevilor lui Mourinho, care nu au dat nicio clipă impresia că pierd frâiele partidei. Mai mult, ei au mai punctat de două ori, iar Steaua, cu zero puncte după primele două jocuri, mai poate spera doar la locul trei în grupă, care duce în primăvara Ligii Europa.

Chiar şi aşa ne va fi greu, pentru că în celălalt meci al grupei Schalke a învins cu 1-0, iar clasamentul grupei E arată astfel: 1. Schalke – 6p; 2. Chelsea – 3p; 3. Basel – 3p; 4. Steaua – 0p.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+3 Finalul partidei.

Min. 90 Frank Lampard a marcat golul de 4-0 printr-un şut de la 17 metri, după o pasă a lui William. Golul a fost spectaculos, balonul lovind bara înainte de a intra în plasă. Steaua – Chelsea 0-4!

Min. 86 Tănase încearcă să profite de o eroare a lui Ashley Cole şi şutează de la distanţă, dar Cech respinge în corner. A urmat apoi o fază periculoasă în careul lui Chelsea, însă roş-albaştrii au ratat oportunitatea înscrierii golului de onoare.

Min. 77 Şut Eto’o, din vole, Tătăruşanu respinge.

Min. 73 Stanciu are două mari şanse de a reduce din diferenţă! Primul său şut a fost respins de Petr Cech, balonul i-a revenit, iar al doilea şut a trecut peste poarta londonezilor.

Min. 71 Ultima schimbare la Steaua, Georgievski este înlocuit cu Varela. La ieşirea de pe teren Gergievski este fluierat copios de spectatori.

Min. 71 Schurrle trimite periculos la colţul lung, puţin pe lângă poarta noastră.

În celălalt meci al grupei E, FC Basel – Schalke 0-1, prin golul lui Draxler, din minutul 54.

Min. 64 Schurrle, care a contribuit la primul şi al treilea gol al lui Chelsea, încearcă să-şi treacă şi el numele pe lista marcatorilor, însă şutul său este reţinut de Tătăruşanu.

Min. 59 Replică spectaculoasă a Stelei, prin Tănase. Mijlocaşul nostru a încercat o „scăriţă”, dar Petr Cech a respins cu greu, de sub bară. Portarul lui Chelsea s-a accidentat la această fază.

Min. 58 Bară Chelsea, prin Juan Mata!

Min. 55 GOL Chelsea! Acţiune şnur a londonezilor, care îl are la finalizare pe Ramires, şutul acestuia, năprasnic, fiind fără speranţe pentru Tătăruşanu! Steaua – Chelsea 0-3!

Min. 50 Nicuşor Stanciu mai provoacă un cartonaş galben în tabăra lui Chelsea. Ashley Cole a fost avertizat de arbitru.

Min. 48 Şut al lui Samuel Eto’o, reţinut de Tătăruşanu.

Min. 46 Două schimbări la Steaua: Tatu şi Kapetanos au intrat în locul lui Piovaccari şi Adi Popa.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45+1 Finalul primei reprize.

Min. 45 AUTOGOL STEAUA, iar Chelsea conduce cu 2-0! Samuel Eto’o a realizat o cursă impetuoasă spre poarta noastră, de mai bine de 40 de metri, dar nu l-a putut învinge pe Tătătăruşanu. Balonul respins de portarul nostru l-a lovit însă în picioare pe Daniel Georgievski, care îl urmărea pe camerunez, iar din fundaşul Stelei mingea a ăntrat în poartă. Steaua – Chelsea 0-2!

Min. 43 Un nou şut al lui Chelsea, dar execuţia lui Oscar trece pe lângă poarta noastră.

Min. 40 Prima acţiune de atac mai consistentă, a Stelei. Petr Cech se întrebuinţează serios să respingă din faţa lui Gardoş o centrare a lui Adi Popa.

Min. 36 David Luiz execută puternic o lovitură liberă de la 25 de metri, însă balonul îl loveşte în cap pe Szukala. Jucătorul Stelei se resimte în urma acestei lovituri.

Min. 35 Schurrle, cel mai bun om al lui Chelsea până acum, trimite din nou o pasă bună în centrul careului nostru, dar Oscar ratează execuţia.

Min. 32 Frank Lampard primeşte primul cartonaş galben, pentru un fault la centrul terenului, asupra lui Nicuşor Stanciu. Jucătorul nostru plecase periculos pe contraatac, după un şut în blocajul stelist al lui Samuel Eto’o.

Min. 30 Mata trage de la 18 metri, dar Tătăruşanu reţine balonul.

Min. 27 Chelsea presează în continuare, steliştii abia fac faţă tăvălugului londonez. Schurrle a şutat acum, de la 22 de metri, dar peste poartă.

Min. 24 Cristi Tănase a şutat de la 20 de metri, uşor lateral stânga, dar Petr Cech a prins, în doi timpi.

Min. 20 GOL Chelsea. Tătăruşanu este învins de Ramires, care a „înţepat” balonul, după un şut al nou-intratului Samuel Eto’o. Londonezii au avut o excelentă circulaţie ofensivă a balonului, pe traseul Schurrle-Eto’o-Ramires. Steaua – Chelsea 0-1.

Min. 16 Bourceanu execută o lovitură liberă de la 25 de metri, dar preferă o centrare către Gardoş în locul unui şut, iar faza rămâne fără rezultat.

Min. 11 Prima schimbare a meciului. Accidentat, Fernando Torres a fost înlocuit cu camerunezul Samuel Eto’o.

Min. 10 Oscar l-a lansat periculos pe Schurrle, dar Tătăruşanu a ajuns la minge înaintea germanului şi a prins mingea, la marginea careului mare.

Min. 8 Primul corner al meciului le-a aparţinut oaspeţilor. Centrarea lui Juan Mata a fost reţinută cu siguranţă de Tătăruşanu.

Min. 4 Steaua iese timid la atac, dar centrarea lui Latovlevici este reţinută cu uşurinţă de Petr Cech.

Min. 2 Ocazie uriaşă a lui Chelsea! Schurrle a tras în blocaj, mingea a ajuns la Mata care nu a reuşit să-l învingă pe Tătăruşanu din situaţie unu-la-unu, jucătorul lui Chelsea s-a întors şi i-a pasat lui Schurrle în centrul careului, iar şutul acestuia a fost respins de Gardoş din faţa liniei porţii!

Min. 1 A început meciul Steaua – Chelsea.

Componenţa formaţiilor:

Steaua: Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Bourceanu, Filip – Popa, Stanciu, Tănase – Piovaccari.

Chelsea: Cech – B. Ivanovic, J. Terry, D. Luiz, A. Cole – Ramires, Lampard – Oscar, Mata, Schurrle – Torres.