STEAUA – CHELSEA, LIGA EUROPA, ORA 20.00 / Gazonul de pe Naţional Arena, în stare jalnică

Cu numai câteva ore înainte de meciul Steaua - Chelsea, din prima manşă a optimilor Ligii Europa, gazonul de pe Naţional Arena se prezintă într-o stare deplorabilă.

07 mart. 2013, 10:46
STEAUA – CHELSEA, LIGA EUROPA, ORA 20.00 / Gazonul de pe Naţional Arena, în stare jalnică

În istorie, românii au aplicat mereu tactica otrăvirii fântânilor şi a pârjolirii câmpiilor atunci când s-au simţit în inferioritate în faţa unui adversar şi, la o primă vedere, s-ar putea spune că la fel s-a întâmplat şi înainte de marele meci dintre Steaua şi Chelsea, dată fiind starea gazonului de pe Naţional Arena.

Cu doar câteva ore înainte de fluierul de start, suprafaţa de joc este într-o stare deplorabilă. Iarba este foarte mică şi rară, ceea ce va pune foarte mari probleme ambelor echipe, a spus fostul fotbalist Adrian Matei, la sport.ro, într-o transmisiune de pe Naţional Arena.

Gazonul nu este foarte bun. E cam , ca să vorbim în termeni fotbalistici. Am înţeles că s-a schimbat doar o brazdă, de la una dintre porţi la centrul terenului. Gazonul este netăvălugit şi sper să-l tăvălugească până la ora meciului, ca să fie mai drept„, a spus Adrian Matei.

Fost jucător la Steaua, Dinamo şi Rapid, Adrian Matei consideră că, şi dacă lăsarea gazonului într-o stare nu tocmai bună a făcut parte din strategia Stelei dinainte de joc, acest lucru va pune probleme ambelor echipe, nu doar celor de la Chelsea, obişnuiţi cu suprafeţe de joc mult mai bune. „Faptul că nu prea este iarbă va pune probleme în special jucătorilor tehnici şi cred că ambele echipe vor fi dezavantajate. Tehnica e principalul atu al steliştilor, dar poate să fie şi o strategie, dacă cei de la Steaua cred că Chelsea este mai tehnică. Iarba fiind tânără, subţire şi rară şi faptul că este mai mult pământ va afecta circulaţia balonului, care nu va mai avea aceeaşi „preluare” şi care poate sări, punând astfel probleme jucătorilor„, a explicat Matei.

Meciul Steaua – Chelsea, din prima manşă a optimilor Ligii Europa, va începe la ora 20.00 şi va fi LIVE TEXT pe ROMÂNIATV.NET.