O nouă seară magică. Steaua a învins-o pe campioana Europei, Chelsea, cu 1-0

Steaua a obţinut o victorie istorică joi seara, pe Arena Naţională, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Europa. Roş-albaştrii au câştigat la limită, scor 1-0, în faţa deţinătoarei Ligii Campionilor, Chelsea Londra. Unicul gol a fost marcat de Raul Rusescu, din penalty, în minutul 34.

07 mart. 2013, 07:01
O nouă seară magică. Steaua a învins-o pe campioana Europei, Chelsea, cu 1-0

Steaua a readus bucuria în sufletele românilor. La două săptămâni de la superba victorie obţinută în faţa lui Ajax Amsterdam, roş-albaştrii au fost din nou încântători, reuşind o performanţă de excepţie, victoria în faţa campioanei Europei, Chelsea Londra. Trupa lui Reghecampf a oferit din nou un exemplu de dăruire şi sacrificiu şi, susţinută de entuziastul public de pe Arena Naţională a reuşit o performanţă ce va face înconjurul lumii.

Steaua a câştigat la limită în faţa lui Chelsea, scor 1-0, printr-un gol marcat de Raul Rusescu, din penalty, şi are şanse reale de a se califica în sferturile de finală ale competiţiei. Trupa lui Reghecampf a început foarte curajos şi a atacat poarta lui Petr Cech din primele minute, astfel că după un sfert de oră steliştii aveau deja trei cornere.

În minutul 34, curajul Stelei a dat roade. Latovlevici a centrat de pe stânga, Rusescu a încercat să ajungă la minge, dar a fost împiedicat de Bertrand, iar arbitrul a acordat penalty pentru Steaua. Tot Rusescu şi-a asumat răspunderea execuţiei şi chiar dacă Petr Cech a ghicit colţul, atacantul nostru a trimis perfect şi a marcat golul care aprinde speranţele Stelei la calificarea în sferturile de finală ale Ligii Europa.

Calificarea se va juca pe data de 14 martie, de la ora 22.00, pe stadionul Stamford Bridge, din Londra.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+4 Finalul meciului! Steaua câştigă cu 1-0 în faţa deţinătoarei trofeului Champions League, Chelsea Londra!

Min. 90+3 Adi Popa şutează în cross, de la marginea careului mare, dar mingea trece pe lângă poartă.

Min. 90+2 Ultima schimbare la Steaua: Gardoş intră în locul lui Rusescu. Steliştii se pregătesc să execute o lovitură de colţ.

Min. 90 Meciul este prelungit cu 4 minute.

Min. 89 Frank Lampard îşi încearcă norocul de la distanţă, dar şutul său trece la mare distanţă de poarta lui Tătăruşanu.

Min. 87 Latovlevici şutează de la 18 metri, pe jos, însă Petr Cech reţine balonul.

Min. 84 David Luiz trimite puţin peste poarta noastră, din lovitură liberă de la aproape 30 de metri.

Min. 83 Tătăruşanu respinge excelent, în corner, şutul lui Marko Marin, la colţul scurt.

Min. 82 Este schimbat Cristi Tănase. În locul său intră Leandro Tatu.

Min. 79 Râpă şutează din afara careului, însă pe centrul porţii, iar Petr Cech prinde mingea.

Min. 75 A doua schimbare la Chelsea: Marko Marin l-a înlocuit pe Eden Hazard. Cu 10 minute mai devreme, Juan Mata intrase în locul lui Benayoun.

Min. 74 Eden Hazard şutează puternic, din unghi, însă peste poarta noastră.

Min. 72 Presiune accentuată a lui Chelsea, la poarta noastră. Londonezii au împins treptat jocul până în preajma careului nostru de 16 metri.

Min. 71 Fernando Torres are o seară mult mai slabă decât Cristi Tănase. Atacantul spaniol centrează prin spatele porţii noastre, de pe partea dreaptă a terenului.

Min. 68 Publicul taxează seara slabă prinsă de Tănase şi îl fluieră pe jucătorul Stelei.

Min. 64 Steaua scapă dintr-o situaţie foarte dificilă. Torres a primit mingea în poziţie foarte bună şi ar fi putut scăpa singur cu Tătăruşanu, dar a ales să paseze înapoi.

Min. 61 Cristi Tănase reia mult peste poartă, din poziţie ideală. Mijlocaşul nostru a irosit multe baloane în această partidă.

Min. 58 Prima schimbare la Steaua: Prepeliţă intră în locul lui Pintilii.

Min. 55 Cristi Tănase şutează din prima, puţin pe lângă poarta apărată de Petr Cech.

Min. 53 Prima acţiune închegată a Stelei, în această repriză. Bourceanu a şutat în blocaj, apoi Adi Popa şi Tănase s-au descurcat bine în preajma careului advers. Totul s-a finalizat însă cu o centrare peste poartă, a lui Latovlevici.

Min. 50 Pintilii este primul stelist avertizat cu cartonaşul galben. Mijlocaşul nostru l-a faultat pe John Terry. Chelsea a început mult mai hotărâtă această repriză.

Min. 48 Tănase iroseşte o bună oportunitate a Stelei. El nu şi-a asumat responsabilitatea şutului, deşi se afla la 16 metri, în poziţie centrală. Tănase a preferat o pasă pentru Rusescu, interceptată însă de apărarea lui Chelsea.

Min. 46 A început repriza secundă a partidei Steaua – Chelsea, de pe Arena Naţională.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 41 Tătăruşanu este din nou imperial! Portarul nostru a respins şutul lui Torres, din interiorul careului.

Min. 38 Tătăruşanu are o intervenţie excepţională la şutul lui Yossi Benayoun. Portarul nostru a reuşit să respingă şutul pe jos al israelianului.

Rusescu a trimis în dreapta lui Petr Cech, portarul lui Chelsea a ghicit colţul, dar execuţia a fost perfectă.

Min. 34 GOOOOL Steaua!!! Lovitura de la 11 metri a fost transformată de cel faultat, Rusescu. Steaua – Chelsea 1-0!

Min. 34 Rusescu urmăresşte o centrare a lui Latovlevici, dar este faultat în careu, iar arbitrul dictează penalty! Bertrand a primit cartonaş galben în urma acestui duel.

Min. 32 Oscar reia din vole, mult pe lângă poarta noastră. Jucătorul lui Chelsea se afla la mai bine de 20 de metri de poarta noastră, uşor lateral dreapta.

Min. 30 Râpă centrează foarte bine în careul lui Chelsea, dar londonezii reuşesc să respingă un balon ce putea fi periculos pentru poarta lui Petr Cech.

Min. 28 Meciul se desfăşoară mai mult între cele două careuri, defensivele făcându-şi foarte bine treaba. Raportul şuturilor este 1-1, ambele execuţii fiind în afara cadrului porţii.

Min. 24 Branislav Ivanovici reia cu capul pe lângă poarta lui Tătăruşanu, la prima lovitură de colţ a lui Chelsea.

Min. 22 Bourceanu greşeşte şi îi pune pe englezi pe un contraatac supranumeric. Latovlevici este nevoit să-l faulteze pe Torres, dar este iertat de cartonaşul galben.

Min. 20 Prima fază de atac prelungit a londonezilor este finalizată cu o lovitură liberă la poarta lui Tătăruşanu. Steliştii au reuşit însă să îndepărteze pericolul, după ce David Luiz a centrat în careul nostru.

Min. 15 La fel ca în meciul cu Ajax, steliştii dau dovadă de mult entuziasm. Fotbaliştii joacă la sacrificiu, iar Chipciu a reuşit o recuperare spectaculoasă, mult gustată de public, la mijlocul terenului. De asemenea, Szukala are o intervenţie foarte bună în faţa lui Torres.

Min. 12 Chipciu este dezechilibrat în careul lui Chelsea, într-un duel cu Branislav Ivanovici, dar arbitrul nu acordă decât lovitură de colţ. Cornerul, al treilea pentru Steaua, rămâne fără rezultat.

Min. 8 Steaua a început jocul foarte curajos şi face dese incursiuni în terenul advers. În schimb, englezii au fost destul de timizi în atac. Latovlevici l-a oprit foarte bine din acţiune pe Fernando Torres.

Min. 6 Un nou corner pentru Steaua. Bourceanu a executat la colţul scurt, până la Pintilii, care a reluat paralel cu poarta lui Chelsea.

Min. 5 Chipciu şi-a asumat răspunderea unui şut de la 25 de metri, dar balonul a trecut mult pe lângă poarta apărată de Petr Cech. A fost primul şut spre poartă al acestei partide.

Min. 1 Steaua a început în forţă şi a obţinut deja primul primul corner al meciului. Bourceanu a executat, dar englezii au reuşit să respingă.

Min. 1 A început partida Steaua – Chelsea, contând pentru prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Europa.

Echipele de start:

Steaua: Tătăruşanu – Râpă, Szukala, Chiricheş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Ad. Popa, Chipciu, Tănase – Rusescu.

Chelsea: Cech – Ivanovici, David Luiz, John Terry, Bertrand – Obi Mikel, Lampard – Benayoun, Oscar, Hazard – Torres.