STEAUA – DINAMO: Haţegan arbitrează derby-ul Cupei. Cine credeţi că va câştiga? UPDATE

STEAUA - DINAMO: Steaua şi Dinamo se înfruntă joi, de la ora 20,30, pe Arena Naţională, în prima manşă a semifinalelor Cupei României-Timişoreana la fotbal.

27 mart. 2014, 05:18
STEAUA – DINAMO: Haţegan arbitrează derby-ul Cupei. Cine credeţi că va câştiga? UPDATE

STEAUA – DINAMO, ORA 20:30, LIVE TEXT pe RomaniaTV.net

Echipe probabile:
Steaua: Tatarusanu – Varela, Szukala, Gardos, Latovlevici – Pintilii – Popa, Sanmartean, Stanciu, Tanase – Chipciu. Antrenor: Laurentiu Reghecampf
Dinamo: Balgradean – Asanovic, D. Grigore, Durimel, Laurentiu Rus – Cosmin Matei, Boubacar Manasaly – D. Rotariu, Bilinski, Steliano Filip – Tucudean. Antrenor: Flavius Stoican.

Partida dintre Steaua si Dinamo din semifinalele Cupei Romaniei va fi condusa la centru de Ovidiu Hategan, el urmand sa fie ajutat de asistentii Aurel Onita si Vasile Marinescu, de asistentii suplimentari Dragos Istrate si Marcel Barsan, in timp ce arbitru de rezerva va fi Sebastian Gheorghe.

STEAUA – DINAMO Partida dintre Steaua si Dinamo se va disputa cu casa inchisa, toate cele 50.000 de bilete puse in vanzare pentru acest meci, dintre care 8.000 pentru fanii dinamovisti, fiind epuizate.

Steaua vs Dinamo all-time: 155 de jocuri
Victorii Steaua: 54
Victorii Dinamo: 54
Remize: 47

Cea mai mare diferenta de scor: Steaua – Dinamo 5-0 (4 aprilie 1998 si 12 iunie 1985) 
Cele mai multe goluri intr-un meci: Dinamo – Steaua 6-4 (2 mai 1990 – Cupa Romaniei, finala)
Cea mai lunga serie de victorii consecutive: 6 (reusita de Steaua)

STEAUA – DINAMO: Steaua are 7 meciuri consecutive fără înfrângere în derby-ul cu Dinamo. Cea mai lungă serie de învincibilitate în Derby de România este un record care aparţine tot Stelei – 19 meciuri! „Roş-albaştrii” au fost neînvinşi între 19 martie 1992 şi 24 octombrie 1999, notează gsp.ro. Seria a fost oprită pe 22.04.2000, când Dinamo s-a impus cu 3-2 în Divizia A. Gabi Torje a adus ultimul succes al „câinilor”, 1-0 în Ghencea, în 2011.

STEAUA – DINAMO: Arbitrul arădean Ovidiu Haţegan va conduce partida dintre Steaua Bucureşti şi Dinamo Bucureşti, care va avea loc joi, de la ora 20,30, pe Arena Naţională, în prima manşă a semifinalelor Cupei României-Timişoreana la fotbal.

Arbitri asistenţi la acest meci au fost desemnaţi Aurel Oniţă (Constanţa) şi Vasile Marinescu (Bucureşti), arbitri asistenţi adiţionali vor fi Dragoş Istrate şi Marcel Bîrsan (ambii din Bucureşti), iar Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava) a fost delegat ca arbitru de rezervă.

Observator de arbitri va fi Corneliu Fecioru (Bucureşti), iar atribuţiile de observator de joc le va îndeplini Dumitru Mihalache (Bucureşti).

Haţegan va arbitra în premieră în cariera sa un derby Steaua – Dinamo.

Alexandru Tudor (Bucureşti) a condus partida dintre Steaua şi Dinamo (1-1), din campionat, pe 1 martie, în timp ce Cristian Balaj a arbitrat în tur (2-1 pentru Steaua, pe Arena Naţională, în data de 11 august).

Returul semifinalei de Cupă va avea loc în data de 17 aprilie, tot pe Arena Naţională.

STEAUA – DINAMO: Reghecampf vrea eventul

Antrenorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la stadionul din Ghencea, înaintea partidei cu Dinamo, din semifinalele Cupei României, că doreşte să câştige atât campionatul, cât şi Cupa în acest sezon.

”Va fi un meci frumos, vom avea un stadion plin şi cred că acest lucru este cel mai important. Sunt două meciuri cu Dinamo pe care le vom trata foarte serios. Steaua este echipa campioană, cea mai bună echipă din campionat şi pentru acest lucru cred că suntem obligaţi să câştigăm cele două meciuri şi să ajungem în finala Cupei României”, a afirmat Reghecampf.

”Am ajuns aici după un drum lung, după foarte multe ore de muncă, după multe satisfacţii şi cred că este momentul să demonstrăm că putem câştigat atât campionatul, cât şi Cupa României”, a subliniat antrenorul Stelei.

”Ne dorim foarte mult să tranşăm calificarea din primul meci”, a adăugat Reghecampf, care a precizat că ”orice rezultat pozitiv este bun”. 

”Steaua este favorită, jucătorii mei vor evolua altfel decât la derby-ul din campionat (1-1, în Ghencea, n. red.) vor fi mai motivaţi, şi toţi ne dorim să câştigăm acest meci. Am avut discuţii cu toţi jucătorii pe marginea meciului din campionat, trebuie să fim mai atenţi, mai hotărâţi şi sunt sigur că jucătorii vor face acest lucru. Orice jucător care ajunge să joace la aceste două echipe nu cred că mai are nevoie de o motivaţie în plus pentru un asemenea meci. Vorbim de semifinala Cupei, de cele două echipe importante din campionat, nu cred că le mai trebuie ceva în plus”, a indicat antrenorul Stelei.

Reghecampf a apreciat că ”meciul va fi unul spectaculos din două puncte de vedere – stadionul va fi plin şi va fi o atmosferă foarte frumoasă, iar când se întâlnesc aceste echipe totdeauna sunt meciuri spectaculoase. Sper să se termine cu un rezultat favorabil pentru echipa noastră”.

Fostul fotbalist nu se gândeşte încă la finala competiţiei sau la posibilul adversar: ”După ce vom trece de aceste două meciuri vom putea vorbi de adversarul din finală”.

Cupa României constituie un obiectiv important în cariera sa de antrenor şi Reghecampf şi-a exprimat speranţă că steliştii vor reuşi să câştige atât campionatul, cât şi Cupa României.

”Obiectivul nostru e să câştigăm campionatul şi Cupa, bine ar fi să rămânem neînvinşi, bine ar fi să reuşim acest lucru, ar fi ceva extraordinar pentru suporterii noştri, pentru jucători, dar trebuie să o luăm pas cu pas”, a mai spus antrenorul Stelei.

Campioana este pregătită pentru jocul cu Dinamo, nu există probleme importante în afara lui Kapetanos (nerefăcut) şi Gabi Matei (accidentat din nou).

STEAUA – DINAMO: Salariile, plătite la zi

Tehnicianul stelist a precizat că jucătorii sunt cu salariile la zi, dar nu crede că există un jucător care să trăiască numai din salariul pe luna respectivă.

Reghecampf a mai spus că îl bucură faptul evoluţiile din ce în cel mai bune ale lui Keşeru, dar nu va juca titular cu Dinamo: ”Lotul este foarte valoros şi întotdeauna vor juca cei mai buni 11, nu contează numele lor”.

Laurenţiu Reghecampf a spus că din vară vor veni foarte mulţi jucători, iar steliştii care au oferte vor fi liberi să plece când va hotărî patronul echipei. Vor fi discuţii cu Latovlevici şi Pintilii, care se apropie de finalul contractelor.

Steaua şi Dinamo se înfruntă joi, de la ora 20,30, pe Arena Naţională, în prima manşă a semifinalelor Cupei României-Timişoreana la fotbal.

STEAUA – DINAMO: 900 de jandarmi la stadion

Peste 900 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Steaua Bucureşti şi F.C. Dinamo Bucureşti şi 90 de camere video vor monitoriza în principalele intersecţii rutiere toate arterele de circulaţie pe care se vor deplasa microbiştii, anunţă autorităţile.

Meciul se desfăşoară joi pe Arena Naţională în cadrul semifinalei Cupei României, începând cu ora 20,30.

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18,00 doar pe bază de bilete şi invitaţii. Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă, Jandarmeria Capitalei recomandă spectatorilor să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces. 

Totodată, Poliţia Locală a Primăriei Sectorului 2 va fi în alertă cu toate efectivele sale şi este pregătită să facă faţă misiunilor pe care le are, astfel încât bucureştenii şi suporterii să fie în orice moment în siguranţă, se arată într-un comunicat de presă al autorităţii locale.  În acelaşi timp, comercializarea băuturilor alcoolice în zona Naţional Arena va fi interzisă joi, 27 martie, între orele 17,00 – 23,30. Măsura a fost luată în urma solicitării Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi a fost transmisă tuturor agenţilor economici care comercializează băuturi alcoolice în perimetrul delimitat de următoarele 6 artere de circulaţie aflate în jurul stadionului, precum Piaţa Eudoxiu Hurmuzachi, şoseaua Mihai Bravu, şoseaua Iancului, şoseaua Pantelimon, bulevardul Chişinău, bulevardul Basarabia. De la dispoziţia edilului sectorului 2 sunt exceptate unităţile de alimentaţie publică care au şi funcţiuni de cazare turistică şi cele care au aranjamente privind organizarea unor evenimente stabilite anterior, respectiv nunţi, botezuri, aniversări de zile festive etc.

Cadrele Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2 vor verifica respectarea măsurilor de interzicere a comercializării băuturilor alcoolice şi intervalul orar stabilit, iar cei găsiţi în neregulă vor fi sancţionaţi cu amenzi contravenţionale cuprinse între 500 – 1500 lei şi suspendarea funcţionării spaţiului comercial între 10 şi 30 de zile.