STEAUA – DINAMO, primul egal în derby, după 5 ani. Campioana a fost salvată de Keşeru de la înfrângere

STEAUA - DINAMO s-a încheiat 1-1, partida contând pentru etapa a 21-a a Ligii I. Dinamo a deschis scorul, în minutul 57, din penalty, iar Steaua a egalat în minutul 89, prin Claudiu Keşeru.

01 mart. 2014, 18:37

STEAUA – DINAMO. Steaua continuă seria meciurilor fără înfrângere, ajungând la 23 de astfel de partide, numai că sâmbătă seara, în Ghencea, a realizat al doilea egal în această stagiune, 1-1 cu Dinamo.

Mai mult, după cum s-au derulat lucrurile, campioana se poate considera norocoasă că a obţinut acest punct, ea fiind condusă pe tabelă mai mult de o jumătate de oră.

Steaua a plătit probabil tribut propriei suficienţe, victoriile categorice cu Chajna şi Universitatea Cluj îmbătându-i de mândrie pe jucătorii lui Laurenţiu Reghecampf, care nu prea s-au omorât cu firea, crezând că meciul este dinainte câştigat.

Două ocazii şi un gol au fost contabilizate în contul Stelei în timpul derby-ului cu Dinamo. Ambele ocazii s-au petrecut prima repriză, una fiind bara lui Tănase (min. 29), iar cealaltă şutul lui Sânmărtean, scos de sub bară de Bălgrădean (min. 33). În repriza secundă Steaua a avut o singură ocazie, golul lui Keşeru din minutul 89, şi tocmai din acest motiv se poate considera norocoasă cu punctul obţinut.

În schimb, Dinamo a luptat mai mult, s-a zbătut, iar după deschiderea scorului a căpătat mai multă încredere. Pe fondul uluirii steliştilor, incapabili să înţeleagă ce se întâmplă, dinamoviştii au mai avut câteva acţiuni periculoase, însă le-au irosit cu prea mare uşurinţă, prin Ţucudean sau Cosmin Matei. Pentru echipa în reconstrucţie a lui Dinamo rezultatul este unul excelent, mai ales că este primul punct pe care dinamoviştii îl smulg Stelei, după trei ani. De altfel, ultima victorie a lui Dinamo în Ghencea a fost pe 25 aprilie 2011, iar ultimul egal între cele două formaţii s-a consemnat pe 8 mai 2009, tot 1-1.

În urma acestui rezultat, Steaua are 4 puncte avans în fruntea Ligii I, în faţa Astrei, în timp ce Dinamo se află pe locul 5, cu 33 de puncte, rămânând la 16 puncte în spatele Stelei.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+3 Finalul derby-ului Steaua – Dinamo, scor 1-1!

Min. 90 Trei minute de prelungire.

Min. 89 GOOOL Steaua! Acţiune superbă a roş-albaştrilor, pasă în diagonală primită de Claudiu Keşeru, care îl învinge pe Bălgrădean. Steaua – Dinamo 1-1!

Min. 86 Accidentat, Dragoş Grigore nu mai poate continua partrida şi îi predă banderola de căpitan lui Bălgrădean. În locul lui Dragoş Grigore intră croatul Asanovic.

Min. 81 Lovitură liberă de la 30 de metri, pentru Dinamo, Laurenţiu Rus trage direct, dar mult pe lângă poartă.

Min. 78 A doua schimbare la Dinamo, Joel Thomas a intrat în locul celui care a obţinut penalty-ul din care a marcat Dinamo, George Ţucudean.

Min. 76 Multe greşeli de ambele părţi, care ne arată încă o dată cât de departe suntem de fotbalul mare.

Min. 71 Şut puternic Cosmin Matei, Tătăruşanu anticipează traiectoria şi o salvează din nou pe Steaua!

Min. 69 Szukala şi Piovaccari s-au dat cap în cap, pentru o minge în careul lui Dinamo, şi ambii au nevoie de îngrijiri medicale.

Min. 65 Gol anulat Stelei, pe motiv de ofsaid. Keşeru a şutat, Bălgrădean a respins în faţă, Piovaccari a reluat în plasă, însă italianul se afla în poziţie clară de ofsaid, cel puţin un metru.

Min. 63 Ultima schimbare la Steaua, a intrat Keşeru, în locul lui Nicuşor Stanciu.

Min. 60 Steaua este complet debusolată, aşa cum în ultima vreme n-a mai fost decât în întâlnirile din cupele europene. Tănase e nevoit să oprească prin fault un nou atac dinamovist şi căpitanul Stelei vede cartonaşul galben.

Min. 59 Dinamo are şansa unui 2-0! Ţucudean scapă pe contraatac şi şutează, însă Tătăruşanu are o paradă care îi ţine pe roş-albaştri în joc.

Min. 57 GOOOL Dinamo! Penalty-ul a fost executat de Dragoş Grigore. Acesta a încercat o „scăriţă”, Tătăruşanu a prin mingea, dar dincolo de linia porţii. Steaua – Dinamo 0-1!


Min. 56 Eroare a lui Tătăruşanu, care îl faultează pe Ţucudean, Tudor acordă penalty!

Min. 54 Prima schimbare la Dinamo, a intrat Valentin Lazăr, în locul lui Ionuţ Şerban.

Min. 53 Piovaccari reia mult peste bară din 10 metri, din centrarea lui Latovlevici.

Min. 52 Steaua începe tare şi această repriză, însă dominarea roş-albaştrilor este doar teritorială, ei netrimiţând nici măcar un şut spre poartă în această repriză.

Min. 46 Laurenţiu Reghecampf face deja două schimbări. Intră Piovaccari şi Prepeliţă, în locul lui Adi Popa şi Fernando Varela.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45+2 Finalul primei reprize în derby-ul Steaua – Dinamo, scor 0-0.

Min. 45 Repriza este prelungită două minute.

Min. 43 Dinamo scapă periculos pe contraatac, Ţucudean pătrunde în careul Stelei şi şutează în forţă, dar Sânmărtean blochează execuţia, în aplauzele publicului.

Min. 40 Chipciu se trezeşte singur în careul lui Dinamo, cu mingea la picior, dar a fost surprins de centrarea bună a lui Latovlevici şi nu a gestionat bine situaţia, scăpând mingea în aut de poartă.

Min. 35 Şut Adi Popa din stânga, mingea trece prin faţa porţii dinamoviste.

Min. 33 Şut superb Sânmărtean, de la 20 de metri, Bălgrădean se arcuieşte şi respinge de sub transversală, în corner.

Min. 29 Bară Steaua! Portarul Bălgrădean bâlbâie o minge după un corner, mingea ajunge la Tănase, care şutează în bara din stânga portarului lui Dinamo, de la 10 metri!

Min. 24 Dinamo a mai echilibrat jocul şi îndrăzneşte mai mult în terenul Stelei. Deocamdată ocaziile la poarta lui Tătăruşanu lipsesc.

Min. 21 Cel mai important moment pentru Dinamo, în această partidă, lovitură liberă din marginea careului, de pe partea stângă. Cosmin Matei execută însă absolut ridicol, departe de poartă.

Min. 18 Şut Tănase, din marginea careului de 16 metri, Bălgrădean prinde fără probleme.

Min. 12 Arbitrul Alexandru Tudor este aplaudat de spectatori. El a lăsat un atac al Stelei, deşi în careul lui Dinamo ardea o torţă, iar după ce faza s-a încheiat chiar arbitrul a luat torţa şi a aruncat-o în afara spaţiului de joc.

Min. 8 O nouă ocazie a Stelei! Sânmărtean execută un corner direct pe poartă, Bălgrădean respinge cu vârful degetelor de sub bară. Fără intervenţia portarului dinamovist ar fi fost gol.

Min. 7 Ocazie mare Steaua, Laurenţiu Rus e la un pas de autogol, după un corner executat de Sânmărtean.

Min. 5 Portarul lui Dinamo, Bălgrădean, are nevoie de îngrijiri medicale. A făcut întindere, dar deocamdată nu este schimbat.

Min. 2 Primul şut pe poartă al meciului a fost expediat de brazilianul Elton, de la Dinamo, din afara careului. Tătăruşanu a cules cu uşurinţă balonul.

Lovitura de start a fost amânată câteva minute, în tribune fiind aprinse mai multe torţe. Spectacolul pirotehnic a fost impresionant.

Min. 1 A început derby-ul Steaua – Dinamo! Lovitura de începe a fost dată de Simona Halep!

Echipele de start:

Steaua: Tătăruşanu – Varela, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Pintilii, L. Sînmărtean – Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tănase – Chipciu.

Dinamo: Bălgrădean -L. Rus, Thicot, Dr. Grigore, Filip – I. Şerban, Boubacar, Elton – Matei, Ţucudean, Rotariu.

STEAUA – DINAMO se joacă de două ori într-o singură lună, prima oară sâmbătă seara, în campionat. Partida nu mai are miza de altă dată, diferenţa de puncte şi de valoare dintre cele două team-uri fiind net în favoarea roş-albaştrilor, însă orgoliile au rămas la cote înalte. pe drumul reconstrucţiei, Dinamo are nevoie de un rezultat mare pentru a căpăta încredere şi ce balon de oxigen mai bun ar fi decât o victorie cu Steaua?

Citeşte şi STEAUA-DINAMO: Un suporter s-a rănit grav la repetiţii

Citeşte şi STEAUA-DINAMO, la concurenţă cu multe derby-uri în Europa

Meciul se joacă însă în Ghencea, iar gazdele sunt mari favorite la victorie. STEAUA – DINAMO cel mai jucat eveniment de azi. Oamenii care merg la casele de pariuri din România au un singur pariu în gînd: „1 solist”. Peste 80 la sută din oamenii care mizează pe acest meci aleg victoria Stelei! „Avalanșa” de pariuri pe acest semn a scăzut semnificabil cota. De la multiplicatorii 1,60, 1,55 cît avea o victorie a roș-albaștrilor la începutul săptămînii, aceștia au ajuns la 1,40 și chiar la 1,35 cu câteva ore înainte de startul partidei.

Citeşte şi STEAUA-DINAMO: Nebunie la casele de pariuri

Citeşte şi STEAUA-DINAMO: Anunţ important pentru toţi fanii

Este un meci cu o încărcătură foarte mare, dar tot trei puncte vom câştiga. Trebuie să fim lucizi, să nu intrăm în anumite jocuri, avem un meci foarte greu după meciul cu Dinamo. Trebuie să fim atenţi şi să tratăm meciul foarte serios. Se întâlnesc două echipe egale şi veţi vedea care echipă va câştiga cele trei puncte. Dacă ne uităm la clasament şi la ce am realizat în ultimul an, putem fi pe hârtie favoriţi, dar este un meci foarte important„, este de părere antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf.

Cioteşte şi STEAUA-DINAMO: Mesajul DUR postat de Mihai Stoica pe Facebook la adresa rivalilor

Citeşte şi STEAUA-DINAMO: Piţurcă anunţă lotul pentru Argentina după derby-ul Ligii 1

Meciul Steaua – Dinamo va fi arbitrat de Alexandru Tudor, va fi transmis în direct de DigiSport şi ppoate fi urmărit LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.

Citeşte şi ALEGERI FRF. Steaua a DECIS cui acordă votul pentru preşedinţia FRF

Citeşte şi STEAUA – DINAMO LIVE. Scandal URIAŞ la DINAMO, şeful clubului îşi suspectează jucătorii de BLAT