STEAUA – VIITORUL 4-1 şi echipa lui Gâlcă rămâne favorită la titlu

Formaţia Steaua a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 4-1 (1-1), echipa FC Viitorul, într-un meci din etapa a XXIII-a a Ligii I, reuşind să se impună după ce a fost condusă cu 1-0 de gruparea pregătită de Gheorghe Hagi.      

22 mart. 2015, 11:39
STEAUA – VIITORUL 4-1 şi echipa lui Gâlcă rămâne favorită la titlu

STEAUA – VIITORUL 4.1: Golurile gazdelor au fost marcate de Tănase ’29, ’81, Rusescu ’79 şi Ţucudean ’88. Pentru Viitorul a înscris Bonilla ‘7.

FC Viitorul a deschis scorul în minutul 7 prin salvadorianul Nelson Bonilla, după ce Răzvan Marin, fiul ex-stelistului Petre Marin, a recuperat o minge de la Cristian Tănase și l-a servit perfect pe atacantul oaspeților.

Steaua a restabilit egalitatea prin Cristian Tănase (28), după care a irosit un penalty, prin Gabi Iancu (ex-Viitorul), după ce Puțanu l-a faultat în careu pe Adrian Popa și a fost eliminat.

Campioana s-a desprins pe final, grație golurilor marcate de Raul Rusescu (78), Tănase (80) și George Țucudean (88).

Iancu a mai avut o ocazie de a marca, dar a trimis mingea în bară, din lovitură liberă (28).

Steaua obține a cincea victorie în duelurile cu FC Viitorul, care a câștigat o singură dată, în Ghencea.

STEAUA – VIITORUL, cum a evolaut scorul

Min. 88: GOOOL Ţucudean, Steaua – Viitorul 4-1!

Min. 80, 3-1: Tănase reuşeşte dubla pentru Steaua

min. 78 – GOL STEAUA. 2-1. Chipciu centreaza, iar Rusescu reia cu capul din 5 metri (mai jos ai VIDEO)

min. 52 – Iancu rateaza penalty-ul 

min. 50 – Adi Popa este faultat in careu de Putanu. Penalty pentru Steaua si eliminare pentru jucatorul oaspetilor 

Min. 45: Steaua – Viitorul 1-1 la pauză, începe repriza secundă

min. 28: 1-1 ,Cristi Tănase aduce egalarea.

min. 7 – 0-1, GOL VIITORUL. A marcat Bonilla

Echipele de start:

Steaua: Arlauskis – Rîpa, Varela, Toşca, Guilherme – Prepeliţă, Breeveld – Popa, Chipciu, Tănase  – Iancu
Rezerve: Niţă, Filip, Rusescu, Neagu, Ţucudean, Tamaş, Vîlceanu

Viitorul: Albuţ – Cr. Manea, Ţîru, Puţanu, Mitrea – Benzar, Daminuţă – B.Nicoliţă, R.Marin, Fl.Tănase – Bonilla

Steliștii au evoluat excelent pe teren propriu în acest sezon, câștigându-și 14 dintre cele 18 partide oficiale avute. Singurele echipe care au reușit să plece cu toate punctele au fost Ceahlăul, Dinamo Kiev și Rapid.

Cu Hagi pe banca tehnică, Viitorul s-a îndepărtat de zona locurilor retrogradabile, iar acum speră la o nesperată clasare pe o poziție ce asigură prezența în cupele europene.

Steaua a câștigat precedentele trei meciuri cu Viitorul, de fiecare dată fără să primească vreun gol.

 Hagi se întoarce în Ghencea, acolo unde a trăit pentru prima dată gustul marilor succese! Din iarna ediției 1986 – 1987 şi până în vara lui 1990, acesta a cucerit de trei ori campionatul României, tot de atâtea ori Cupa, iar pe plan european a câştigat Supercupa Europei şi a jucat o finală a Cupei Campionilor Europeni. 

Steaua și Viitorul s-au întâlnit de cinci ori, meciurile încheindu-se cu patru victorii ale bucureștenilor și una a dobrogenilor.

STEAUA – VIITORUL LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT, DOLCE SPORT ŞI LOOK TV. 

Prima partidă a avut loc pe 11 noiembrie 2012, la Constanţa. A fost 4-0 pentru Steaua, prin golurile lui Chipciu, Gardoş şi dubla lui Rusescu. În returul stagiunii respective s-a consemnat una din cele mai mai surprize înregistrate în ultimii ani, victoria Viitorul cu 5-2 în Ghencea (Nikolic, Rocha / Chiţu – dublă, Dică, Larie, Nikolov). În ediţia trecută, bucureştenii au câştigat ambele jocuri, 4-0 acasă şi 3-0 în deplasare. 

În tur, „roş-albaştrii” s-au impus foarte greu, cu 1-0, golul fiind reușit de Iancu din penalty. Trupa antrenată la vremea respectivă de Bogdan Vintilă a terminat meciul cu doi oameni în minus, asta deoarece Țîru şi Buzbuchi au fost eliminaţi.

Ca antrenor, Gică Hagi a întâlnit o singură dată gruparea din Ghencea, pe 26 martie 2006, în Steaua – Poli Timişoara 2-1. Trebuie amintit şi faptul că în ediția 2007 – 2008 a antrenat echipa bucureşteană pentru șase partide în campionat (trei victorii, două remize și o înfrângere), iar în UEFA Champions League a reuşit calificarea în faza grupelor.

Cei doi tehnicieni se vor întâlni în premieră din postura de antrenori. Ca jucători, aceştia Hagi și Gâlcă au participat împreună la turneele finale ale CM 1994, CE 1996, CM 1998 şi CE 2000.