STEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV 2-0. Râpă şi Stanciu au adus victoria Stelei!

Steaua s-a calificat cu scorul general de 3-0 în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, învingând formaţia norvegiană Stromsgodset şi în returul de pe Arena Naţională. Roş-albaştrii au făcut diferenţa în repriza secundă, prin golurile lui Râpă (min. 72) şi Nicuşor Stanciu (min. 83).

23 iul. 2014, 14:34
STEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV 2-0. Râpă şi Stanciu au adus victoria Stelei!

 STEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV

STEAUA STROMSGODSET 2-0. Steaua a trecut miercuri seara, pe Arena Naţională, testul încrederii în sine, iar antrenorul Costel Gâlcă a arătat că este foarte curajos. Roş-albaştrii au obţinut victoria cu norvegienii de la Stromsgodset mai greu decât o arată scorul 2-0, a trecut prin situaţii limită în multe momente, dar nu şi-a pierdut nicio clipă cumpătul.

Ba mai mult, la scorul de 0-0, când calificarea stătea în cumpănă, iar norvegienii atacau poarta lui Arlauskis, Gâlcă a avut curajul să introducă în joc un debutant în cupele europene, pe Toni Grădinaru (19 ani), în condiţiile în care pe bancă îi avea pe marcatorul din tur, Gabi Iancu, sau pe golgeterul Keşeru.

La un minut de la intrarea lui Grădinaru a venit şi deschiderea scorului, la o fază lucrată de Tănase şi finalizată de Râpă (min. 72). După 10 minute, la capătul unei faze relativ similare, Nicuşor Stanciu a majorat diferenţa, iar Gâlcă a mai trimis în teren un tânăr, de 17 ani de data aceasta, pe Vâlceanu.

Steaua s-a calificat cu scorul general de 3-0 în turul trei preliminar al Ligii Campionilor şi va juca săptămâna viitoare în Kazahstan, cu campioana acestei ţări, FC Aktobe. În mod cert campioana României este mai slabă competitiv decât în sezoanele anterioare, dar după această calificare antrenorul Ciostel Gâlcă ar trebui să fie ajutat mai mult de conducere. Numeroasele goluri lăsate de plecare jucătorilor importanţi nu au fost acoperite, toate transferurile alându-se la nivelul zvonurilor şi discuţiilor. Portarul Arlauskis este singura certitudine şi deja a confirmat.

Echipa actuală, oricât ar fi ea de tânără şi entuziastă, are nevoie şi de siguranţă. Curajul tinerilor promovaţi de Gâlcă are darul de a aduce victorii cu formaţii precum Stromsgodset sau Aktobe, dar în grupele Ligii Campionilor sau chiar din play-off e nevoie de înţelepciune, experienţă şi în primul rând un plus de valoare.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+3 Finalul partidei, Steaua va juca împotriva lui Aktobe în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Min. 90 Partida este prelungită cu trei minute.

Min. 87 Gâlcă mai introduce în teren un tânăr, pe Vâlceanu, de doar 17 ani. El i-a luat locul lui Chipciu.

Min. 86 Tănase are şansa să facă 3-0, dar mingea este ajunsă în faţa liniei porţii de un fundaş norvegian.

Min. 83 GOOOL Steaua! Stanciu a marcat din pasa lui Chipciu! Faza a fost oarecum similară cu cea de la primul gol, stelistul marcând din faţa porţii goale! Steaua – Stromsgodset 2-0!

Min. 78 Cartonaş galben pentru Filip, pentru un fault la mijlocul terenului.

Min. 74 Dublă schimbare la norvegieni, au ieşit Junior şi Stormflor, unul dintre cei intraţi este atacantul de 36 de ani Peter Kovacs.

Min. 72 GOOOOL Steaua! Râpă a trimis în poartă din 5 metri, cu stângul, din pasa lui Tănase! Steaua – Stromsgodset 1-0, calificarea este ca şi rezolvată!

Min. 71 Schimbare surprinzătoare la Steaua. Intră tânărul Toni Grădinaru, de 19 ani, în locul lui Adi Popa.

Min. 62 A doua schimbare şi la norvegieni, Wikehim intră în locul lui Vilsvik. Este o schimbare cu profil ofensiv, un mijlocaş în locul unui fundaş.

Min. 60 Prima schimbare la Steaua. În locul lui Sânmărtean, destul de slab, intră Nicuşor Stanciu.

Min. 59 Steaua răspunde cu o ocazie a lui Râpă. Şutul acestuia, din interiorul careului, trece pe lângă poarta norvegienilor. Fundaşul Stelei se afla într-o poziţie excelentă.

Min. 58 Kastrati iroseşte a doua mare ocazie a norvegienilor în această repriză! Şutul său, cu exteriorul, trece puţin pe lângă poarta lui Arlauskis.

Min. 55 Fază bună de atac a Stelei! Tănase l-a lansat frumos pe Filip, pe stânga, acesta a intrat în careu şi a întors în centru, dar Chipciu a venit prea târziu, iar mingea a trecut prin faţa porţii norvegiene.

Min. 51 Steaua încearcă să tempereze elanul norvegienilor, care au început foarte tare această repriză.

Min. 47 Paradă de excepţie a lui Arlauskis, care o salvează pe Steaua. Portarul roş-albaştrilor a respins în corner un şut de la 22 de metri!

Min. 46 A început repriza a doua.

Min. 45+2 Finalul primei reprize.

Min. 45 Repriza va fi prelungită două minute.

Min. 45 Tănase îi trimite mingea pe culoar lui Prepeliţă, pe centru, dar jucătorul Stelei nu reuşeşte să facă preluarea, la marginea careului advers.

Min. 39 Prima mare ocazie de gol a Stelei! Cap Chipciu, din centrarea lui Tănase, portarul norvegienilor respinge, iar apoi un fundaş degajează în Adi Popa şi iese în aut de poartă. Dacă în locul lui Chipciu era un atacant veritabil probabil că Steaua ar fi fost mai periculoasă la această fază.

Min. 36 Latovlevici încearcă să-l surprindă pe portar cu un şut de la jumătatea terenului, dar execuţia este jalnică, goalkeeper-ul lui Stromsgodset prinde fără probleme.

Min. 32 Steliştii încearcă o schemă la lovitura liberă, lobează mingea peste zid, dar norvegienii anticipează şi resping balonul.

Min. 31 Storflor vede primul cartonaş galben al meciului, pentru un fault asupra lui Sânmărtean. Lovitură liberă pentru Steaua, de la 25 de metri.

Min. 25 Tănase şutează din drop, cu stângul, de la 22 de metri, balonul nu prinde cadrul porţii lui Stromsgodset.

Min. 24 Norvegienii au fost mai combativi în această primă jumătate a reprizei, defensiva Stelei a avut mult de lucru în a respinge baloanele trimise în careul lui Arlauskis.

Min. 19 Sânmărtean pierde o minge la centrul terenului, dar avem noroc, Francisco Junior ratează complet şutul.

Min. 15 Lovitură liberă pentru norvegieni, Storflor execută înalt în careul nostru, Arlauskis prinde balonul.

Min. 14 Prepeliţă încearcă o lansare lungă către Adi Popa, dar trimite prea lung, iar portarul lui Stromsgodset reţine mingea.

Min. 9 Prima ocazie a Stelei, şut Latovlevici, de la 30 de metri, mingea prinde pământul în faţa portarului, dar goalkeeper-ul nordicilor respinge, iar Steaua beneficiază de un corner.

Min. 8 Aproximativ 25.000 de spectatori sunt în tribunele Arenei Naţionale şi cred în calificarea Stelei în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. În turul următor roş-albaştrii ar juca împotriva campioanei Kazahstanului, FC Aktobe.

Min. 5 Norvegienii au început tare şi au o primă acţiune periculoasă la poarta Stelei, dar Varela intervine in extremis şi respinge în corner. Hamoud a fost cel care ne-a dat emoţii. Lovitura de colţ a rămas fără rezultat.

Min. 1 A început Steaua – Stromsgodset.

Componenţa formaţiilor:

Steaua: Arlauskis – Rapa, Szukala, Varela, Latovlevici – Prepelita, Filip – Popa, Sanmartean, Tanase – Chipciu. Antrenor: Costel Gâlcă.

Stromsgodset: Larsen – Vilsvik, Hoibraten, Storbaek, Hamoud – Fossum, Abu, Junior – Storflor, Kastrati, Ogunjimi. Antrenor: David Nielsen.

Echipe probabile:

Steaua: Arlauskis – Rîpă, Szukala, Varela, Latovlevici – Prepeliţă, Sînmărtean – Ad. Popa, Chipciu, Cr. Tănase – G. Iancu. Antrenor: Costel Gâlcă

Stromsgodset: Kwarasey – Vilsvik, Storbaek, Hoiraten, Hamoud – Francisco Junior, Abu – Storflor, Fossum, Kastrati – Ogunjimi. Antrenor: David Nielsen

Arbitru:      Eitan Shmuelevitz (Israel) 

Asistent 1:   Danny Krasikow (Israel) 

Asistent 2:   Nissan Davidy (Israel) 

Rezerva:      Alon Yefet (Israel) 

Delegat UEFA: Andrew Shaw (Anglia) 

Observator:   Vitor Pereira (Portugalia) 

STEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena Naţională. Peste 200 de polițiști și 400 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică și siguranța spectatorilor care vor fi prezenți la meciul dintre FC Steaua București și FC Stromsgodset, din preliminariile Ligii Campionilor, care se va disputa miercuri, de la ora 20.30, pe stadionul „Arena Națională” din Capitală.

STEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena NaţionalăSTEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena Naţională. Polițiștii vor acționa atât pentru menținerea ordinii publice în proximitatea stadionului, cât și în alte zone de interes operativ, asigurând, totodată, accesul auto al riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulația rutieră.

STEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena NaţionalăSTEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena Naţională. Astfel, polițiștii bucureșteni vor organiza și intensifica acțiunile de patrulare în stațiile de metrou și în mijloacele de transport în comun, urmând a lua măsuri de prevenire a înșelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostărilor de persoane, furturilor din poșete sau buzunare, respectiv a furturilor de/din auto.

STEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena NaţionalăSTEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena Naţională. Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18.00 doar pe bază de bilete și invitații. Pentru a evita aglomerația în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria Capitalei le recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porților de acces.

STEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena NaţionalăSTEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena Naţională. Jandarmeria Capitalei le mai recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, delimitându-se de orice formă de violență verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

STEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena NaţionalăSTEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena Naţională. De asemenea, spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanților la această competiție sportivă.

STEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena NaţionalăSTEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena Naţională. Totodată, spectatorilor le este interzis să ocupe alte locuri decât cele prevăzute pe documentele de acces, precum și refuzul eliberării acestora la avertismentul verbal al reprezentanților societății specializate de protecție și paza sau al forțelor de ordine și este interzisă afișarea de inscripții care incită la ura națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.

STEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena Naţional. STEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena Naţional. Jandarmeia Capitalei mai precizează că, participanții la această manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori și forțele de ordine pe traseele către locul de desfășurare a meciului, în apropierea și în incinta arenei sportive.

STEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena NaţionalăSTEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena Naţională. Totodată, polițiștii Capitalei vor accentua activitățile de prevenire și combatere a infracțiunilor săvârșite cu violență și a faptelor de natură să împiedice desfășurarea normală a acestui eveniment.

STEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena NaţionalăSTEAUA VS STROMSGODSET LIVE VIDEO PRO TV, miercuri de la ora 20.30, pe Arena Naţională. De asemenea, polițiștii rutieri își vor intensifica acțiunile derulate pe principalele artere de circulație, în punctele ce prezintă risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării traficului și prevenirii evenimentelor rutiere, limitarea excesului de viteză și depistarea celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice.

In ultimele 8 sezoane Steaua s-a calificat de fiecare data in grupele Ligii Campionilor sau Europa League. Rosenborg BK a fost ultima echipa care i-a eliminat pe stelisti, in sezonul 2005-2006.

2013-2014: Liga Campionilor: Vardar Skopje (3-0 & 2-1), Dinamo Tbilisi (2-0 & 1-1), Legia Varsovia (1-1 & 2-2)

2012-2013: Europa League: Spartak Trnava (0-1 & 3-0), FK Ekranas (0-2 & 0-3)

2011-2012: Europa League: TSKA Sofia (2-0 & 1-1)

2010-2011: Europa League: Grasshopper Zurich (1-0 & 0-1, 4-3p)

2009-2010: Europa League: Újpest FC (2-0 & 2-1), Motherwell FC (3-0 & 3-1), St. Patrick’s Athletic (3-0 & 2-1)

2008-2009: Liga Campionilor: Galatasaray Istanbul (2-2 & 1-0)

2007-2008: Liga Campionilor: Zagłębie Lubin (1-0 & 2-1), FK BATE Borisov (2-2 & 2-0)

2006-2007: Liga Campionilor: ND Gorica (2-0 & 3-0), Standard Liège (2-2 & 2-1)

2005-2006, Liga Campionilor: Shelbourne FC (0-0 & 4-1), Rosenborg BK Trondheim (1-1 & 2-3)

De cealalta parte, STROMSGODSET a pierdut ultimul meci din campionatul Norvegiei, fiind invinsa, pe teren propriu, pentru prima data dupa 42 de meciuri, cu scorul de 2-0 de Valerenga. In urma acestui esec echipa a coborat pe locul 3 in clasament, la 9 puncte de liderul Molde FK. Antrenorul danez David Nielsen este optimist inaintea partidei cu Steaua: “Suntem foarte increzatori in sansele noastre, chiar daca am pierdut primul meci. Imi da incredere jocul nostru“.