Ştefan Mandachi, afacere cu care vrea „să dea lovitura” după ce a închis toate bussines-urile în pandemie

Omul de afaceri a anunţat se va focusa pe business-ul educațional și spune că va investi 3 milioane de euro in educație online și tehnologie.

05 sept. 2023, 23:19
Ştefan Mandachi, afacere cu care vrea „să dea lovitura” după ce a închis toate bussines-urile în pandemie
Ștefan Mandachi, recompensă de aproape 50.000 de euro

În anul 2023, omul de afaceri Ștefan Mandachi a investit masiv în piaţa de e-learning şi în platforme educaţionale pentru antreprenori, elevi şi studenţi. În noul proiect educaţional dedicat exclusiv antreprenorilor, suma investită se ridică la 425.000 euro.

Omul de afaceri  inaugurează un container bibliotecă într-o localitate din județul Botoșani. Acesta a anunțat că va inaugura containerul bibliotecă în comuna Santa Mare, obiectivul fiind de 42 de astfel de obiective în fiecare județ din România, în zonele rurale.  Oricine vrea să doneze un container-bibliotecă poate lua legătura cu omul de afaceri.

Ştefan Mandachi, după ce şi-a vândut toate afacerile, revine cu o franciză-bombă „furată” din SUA

,Motto-ul proiectului este ,,Cu lectura dai lovitura”. Ȋntr-o epocă ȋn care stăm cu nasul ȋn telefoane câte 10 ore pe zi, singura ,,lovitură” o putem da doar atunci când citim, ȋn rest, dezvoltarea personală se face etapizat. La succes se ajunge pe scări, nu cu liftul. Sucevenii au primit mai bine decât mă așteptam acest container și asta se vede ȋn numărul mare de vizitatori, dar și de cărți donate. Am văzut oameni de toate vârstele, familii care veneau cu părinți, copii, bunici, răsfoiau operele din bibliotecă și ȋși alegeau ce le place sau luau la rând instrumentele muzicale. Obiectivul meu este clar – vreau ca ȋmpreună cu alți parteneri să extind proiectul ȋn toată România, mai ales ȋn zonele defavorizate, de la țară”, cât mai departe“, declara Ștefan Mandachi.

Ștefan Mandachi a vândut lanţul Spartan cu peste 20 de milioane de euro

Lanțul românesc de restaurante Spartan, fondat de antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, a fost vândut.  Omul de afaceri susține că a cedat compania Strong MND Corporation, care operează business-ul HoReCa, precum și marca Spartan, pentru 20,3 milioane euro. Cumpărătorii companiei Strong MND Corporation, inclusiv ai francizei și brandului Spartan, sunt antreprenori care operau deja restaurante Spartan ca francizați.

Ștefan Mandachi oferă un Dodge Challenger de 45.000 de euro pentru o cauză nobilă. Recompensa îi revine celui care ajută la finanțarea a șapte containere educaționale

Compania are peste 670 de angajați și a ajuns în anul 2022 la o cifră de afaceri de peste 30 de milioane euro, din care 2,12 milioane euro reprezintă suma direcționată către bugetul de stat sub formă de taxe.

În prezent, în lanțul Spartan funcționează 75 de restaurante în Bucureşti şi în alte 44 de localităţi din principalele oraşe ale ţării. În Europa, funcționează la ora actuală două restaurante Spartan la Barcelona și Castellon.

„Am vândut companiile din HoReCa și Real Estate (imobiliare), care operau francizele Spartan,  Hercule și Hollywood Villas, inclusiv francizele BumBumBox, BIOtransylvania și Regatto. Voi investi doar în industria educației online și în tehnologie pentru că mă pasionează, este mult mai predictibilă și e în plină expansiune. Am bugetat 1,3 milioane euro pentru aplicația de e-learning MentorMag și îmi propun sa finanțez încă 5 start-upuri în 2023 unde vom investi aproximativ 2 milioane de euro” –  precizează Ștefan Mandachi, fondatorul brandului Spartan.

 

Ştefan Mandachi a lansat şi primul program de pregătire pentru antreprenorii care vor să-şi transforme afacerea într-un lanţ de francize
Programul Franchise Generator lansat de Ştefan Mandachi se desfăşoară pe o perioadă de cinci luni şi este adresat antreprenorilor care au o afacere stabilă, cu potenţial, pe care vor s-o francizeze.
Antreprenorii care vor să participe la acest curs intensiv trebuie să se califice. Astfel, pentru a constata dacă programul este potrivit pentru oamenii de afaceri care se ȋnscriu, aceştia trebuie ȋntâi să aplice pentru o şedinţă de consultanţă gratuită pe site-ul www.franchisegenerator.ro.

Cursurile au la bază experienţa modelului de franciză replicat în toate business-urile dezvoltate de antreprenorul sucevean, care au o cifră de afaceri cumulată de peste 50 milioane de euro anual şi peste 1.200 de angajaţi în locaţiile din toată ţara.

De-a lungul timpului, Ștefan Mandachi s-a făcut remarcat și prin acțiuni civice, cea mai cunoscută fiind campania „Șî eu”, prin care a militat pentru construirea unei autostrăzi care să lege regiunea Moldovei de restul României.