Ştefănel Dan Marin: Garantez că bucurestenii vor primi apă caldă şi căldură în această iarnă

Primarul interimar al Capitalei, Stefanel Dan Marin, a dat din nou asigurari ca bucurestenii nu vor ramane la iarna fara apa calda si caldura. Mai mult, acesta a precizat ca Primaria Capitalei are banii necesari pentru a acoperi o crestere a tarifului la gigacalorie cu circa 5%, astfel incat pretul la populatie sa ramana neschimbat.

30 sept. 2015, 12:39
Ştefănel Dan Marin: Garantez că bucurestenii vor primi apă caldă şi căldură în această iarnă

„Am observat in ultimele zile in media diverse comentarii legate de fuziunea RADET cu ELCEN. Am auzit declaratii de la ELCEN ca pretul gigacaloriei s-ar putea mari si bucurestenii ar fi afectati. Am mai auzit ca bucurestenii ar fi vaduviti in aceasta iarna de agentul termic. Bucurestenii garantez ca vor primi apa calda si caldura in aceasta iarna. Noi ne aflam cu bugetul pe masa la rectificare si voi incerca sa scot anumite sume de bani si sa le aloc catre RADET. Sunt in discutii si urmeaza sa inaintam la nivel guvernamental suma care va fi dislocata din buget ca si ajutor de incalzire. Daca ELCEN mi-a cerut 450 milioane lei, aceasta suma este nerealista. Inteleg ca dl. director de la ELCEN a cerut diverse sume. Eu i-am oferit garantia ca noi vom oferi banii necesari pentru a-si plati furnizorii ca sa poata livra agent termic. Va fi o intalnire cu premierul pe aceasta tema, cel mai probabil saptamana asta”, a declarat Stefanel Dan Marin, primarul interimar al Capitalei, scrie hotnews.ro.

Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) a anuntat marti ca a ajuns la un acord impreuna cu Romgaz, compania care asigura gazele naturale pentru centralele termice din Capitala, astfel incat furnizarea de gaze sa nu fie intrerupta dupa 15 octombrie, din cauza datoriei de circa 362 milioane lei.

Citeşte şi Directorul ELCEN: Am convenit cu Romgaz să eşaloneze datoriile