Fuia: Sunt surprins că DNA mă anchetează din nou după ce am primit NUP în 2012 VIDEO

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia a declarat, miercuri, că nu are nimic de ascuns în legătură cu dosarul în care procurorii DNA îl acuză de abuz în serviciu în formă calificată, transmite Agerpres. De asemenea, el a mai spus că aşteaptă să vadă ce elemente noi au apărut în anchetă, susţinând că în 2012 pentru aceeaşi cauză s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

08 ian. 2014, 13:43
Fuia: Sunt surprins că DNA mă anchetează din nou după ce am primit NUP în 2012 VIDEO

„Nu am nimic de ascuns, justiţia trebuie să-şi facă datoria pe mai departe. Numai că sunt surprins că acest dosar reapare după ce în 2012 s-a dat o soluţie de neîncepere a urmării penale şi reapare în această perioadă. Nu ştiu ce elemente noi au apărut la dosar după un an de zile. Şi eu sunt curios să văd în perioada următoare aceste elemente noi. În rest, repet, nu am nimic de ascuns, să vedem mai departe ce elemente noi sunt în dosar”, a declarat fostul ministru al Agriculturii.

Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia, director la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice Fundulea la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea în formă calificată de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora învinuitul Fuia a omis îndeplinirea unui act de serviciu în cadrul unei proceduri de executare silită, fapt ce a condus la vânzarea ilegală, prin licitaţie organizată la data de 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului către o persoană fizică, banii fiind plătiţi societăţii la care asociată era sora acestuia.

VEZI SI: Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, URMĂRIT PENAL pentru ABUZ ÎN SERVICIU