Stelian Ion, atac la noul primar PNL: Negocierile se vor duce în jurul programului USR PLUS, n-au încotro

Stelian Ion, candidatul USR PLUS pentru Primăria Constanța, care a pierdut alegerile duminică, la 4000 de voturi în fața candidatului PNL Vergil Chițac, a transmis un mesaj de forță în fața noului primar liberal al municipiului: ”Negocierile se vor duce în jurul programului USR PLUS, n-au încotro”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă susținută luni.

28 sept. 2020, 11:51
Stelian Ion, atac la noul primar PNL: Negocierile se vor duce în jurul programului USR PLUS, n-au încotro

Stelian Ion a transmis un mesaj liberalilor, despre care a spus că „nu sunt nici ei mulțumiți de rezultat” pentru că și-ar fi dorit o colaborare mai strânsă cu USR PLUS, spunându-le că sunt deschiși la colaborare dar că „nu au încredere în primar”.

„Noi transmitem un mesaj liberalilor, care mulți dintre ei sunt supărați pentru că știu că nu e o soluție bună pentru Constanța și își doreau o colaborare mai strânsă cu noi. Noi le transmitem că vom colabora. Dacă cumva PNL nu își dorește să refacă USL la Constanța și să colaboreze cu PSD, avem disponibilitatea unui dialog. Suntem dispuși să colaborăm cu consilierii PNL, nu cu primarul în care nu avem încredere”, a declarat Ion.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 CONSTANŢA. Liberalul Vergil Chiţac a câştigat fotoliul de primar la Constanţa

Stelian Ion a spus despre echipa sa de consilieri locali că „va fi motorul primăriei care va sta cu ochii pe ce se întâmplă în primărie”: „Îi asigurăm pe toți, chiar și pe cei care nu ne-au votat, de transparență și respect”, a mai adăugat Ion.

„Este posibil să avem 9 mandate (), vom vedea dacă se confirmă cifra, un număr important. Vom negocia și vom vorbi cu consilierii locali, dacă va dori să vină și domnul primar, vom dialoga. Legat de negocieri, ele vor fi în jurul programului nostru, la care ținem foarte mult și nu în jurul unor persoane pentru că dincolo de cine e primar, viceprimar, ne interesează ca atunci când vom trage linie, dacă nu toate proiectele din „Constanța renaște”, măcar marea lor majoritate să fie implementate. Avem la dispoziție fonduri care pot fi atrase. Am fi vrut să fie o schimbare la 180 de grade, acum e doar la 90 de grade. Ne dorim un primar activ, nu cum a fost în campania electorală, când venea din Eforie să își facă poze în campania electorală”, a mai transmis Ion.

Stelian Ion a reamintit de secvențe din campania electorală, cea mai dură din Constanța ultimelor două decenii:

„Pe de altă parte, ne-am luptat cu niște interese dubioase, obscure, care au împins lucrurile foarte departe în campanie care au reușit să impună un candidat la Constanța, prin manevre. Minciuni sfruntate pe care ni le-au fluturat sub nas, echipa domnului Chițac care era singurul care se lupta cu Decebal Făgădău, avea 39% în sondaje, avea 150% în sondaje. Minciuna a ținut din păcate, pentru că o parte din electoratul nostru, din disperare de a scăpa de PSD, a migrat spre PNL”, a mai declarat Stelian Ion. Declarații integrale, aici.
Vergil Chițac, noul primar al Constanței (primul primar PNL al Constanței postdecembriste), nu și-a marcat victoria printr-o ieșire publică, ci a ales să scrie un mesaj rezervat, lipsit de emoție, pe Facebook, în care i-a chemat alături de el pe toți cei 

Primarul ales al municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, a scris, pe pagina sa de Facebook, că PSD este istorie în municipiu şi că va face tot ce ţine de el pentru a readuce Constanţa acolo unde îi este locul.

„Dragii mei, aţi avut încredere, iar pentru asta vă mulţumesc din suflet. Începând de astăzi, PSD e istorie în oraşul nostru. Felicitări tuturor constănţenilor care au ieşit la vot şi au transmis un mesaj cât se poate de clar întregii clase politice. Acest rezultat ne arată limpede direcţia în care trebuie să mergem şi vă asigur că voi face tot ce ţine de mine pentru a ne ţine tinerii acasă şi a readuce acest oraş acolo unde îi este locul. Primul pas a fost făcut, iar acum îi chem alături pe toţi cei care şi-au dorit schimbarea, indiferent de convingerile politice. Începând de astăzi, împreună construim Constanţa Puternică!”, a transmis Vergil Chiţac pe Facebook.
Liberalul Vergil Chiţac este câştigător al Primăriei Constanţa, conform datelor provizorii transmise de BEC după numărarea a 94,48% din voturile exprimate la alegerile locale de duminică.

După numărarea a 93.984 voturi, adica 94.48% din cele 99.476 voturi inregistrate (prezenta de 38.08%), pe primul loc în cursa pentru Primăria Constanţei se află candidatul PNL Vergil Chiţac, cu 28,43 % din voturi.

Candidatul USR PLUS Stelian Ion a obşinut un scor de 24.25%.

Social democratul Decebal Fagadau are şi el tot 24.25%.

În municipiul Constanţa, prezenţa a fost de 38%. Pe primul loc s-a clasat Partidul Naţional Liberal cu 26.423 de voturi, fiind urmat de Alianţa USR-PLUS cu 22.778 de voturi şi de PSD cu 19.022 voturi.