Stelian Ion testează psihologia inversă pe Ciolacu: „Este foarte trist să ajungi brelocul altcuiva”. USR-PLUS, un nou atac dur la Cîţu

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, îi cere liderului PSD să pună umărul la demiterea Guvernului Cîţu.

06 sept. 2021, 17:48
Stelian Ion testează psihologia inversă pe Ciolacu: „Este foarte trist să ajungi brelocul altcuiva”. USR-PLUS, un nou atac dur la Cîţu

Stelian Ion a declarat că noul plan de investiţii pregătit de Guvern poate să reprezinte una dintre mizele pentru care Partidul Social Democrat refuză să susţină moţiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu, întrucât PSD şi PNL s-ar putea înţelege asupra împărţirii banilor.

„Se pare că acel proiect, care a fost şi el un măr al discordiei, în care nu este neapărat vorba despre dezvoltarea României, ci despre dezvoltarea unor firme ale unor prieteni cu cei care au pixul care semnează PNDL-ul. Aceasta este o miză, e posibil să se înţeleagă cu privire la modul de împărţire a banilor. Ar trebui să dea explicaţii preşedintele PSD. Este foarte trist să ajungi brelocul altcuiva, cât timp te consideri cel mai mare partid, cel mai puternic. La un moment dat, coabitarea dintre PNL şi PSD a fost foarte profitabilă pentru unii”, a explicat acesta.

Parlamentari USR și AUR au depus o moțiue de cenzură, însă liberalii, susținători ai premierului Florin Cîțu, contestă semnăturile și cer acordarea unui termen de două săptămâni petru verificarea acestora. PSD nu s-a raliat la demersul USRPLUS și AUR, însă a anunțat că va vota orice moțiune de cenzură va ajunge în plenul Parlamentului.

USR PLUS: Florin Cîţu creşte de patru ori suma pentru baronii locali prin Fondul de rezervă, dar nu alocă banii necesari la Sănătate

Reprezentanţii USR PLUS afirmă că premierul Florin Cîţu nu alocă banii necesari Ministerului Sănătăţii pentru plata personalului, finanţarea programelor de sănătate şi a resurselor pentru ambulanţe şi medicamente. Ei susţin că, în schimb, „după ce a aprobat jaful naţional de 50 de miliarde de lei din banii românilor pentru a-şi cumpăra susţinere în partid, actualul premier merge mai departe şi alocă şi mai multi bani pentru primari şi baroni”.

„Florin Cîţu continuă şirul abuzurilor. După ce a aprobat jaful naţional de 50 de miliarde de lei din banii românilor pentru a-şi cumpăra susţinere în partid, actualul premier merge mai departe şi alocă şi mai multi bani pentru primari şi baroni. Mai exact, de patru ori mai mulţi. Conform ultimei variante a rectificării bugetare, vor fi alocaţi 2.5 miliarde de lei pentru Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia premierului, din care se plătesc banii pentru primari şi baronii locali. Florin Cîţu a crescut de la 597 milioane de lei iniţial la 2.5 miliarde de lei suma pentru baronii locali, adică, la fel ca Liviu Dragnea, face ce vrea cu banii publici câtă vreme e vorba de câştiguri interne de partid”, susţin reprezentanţii USR PLUS, într-un comunicat de presă transmis luni.

Stelian Ion, despre premierul Cîţu: L-am văzut când dă telefoane în momente-cheie şi aşteaptă lumină din altă parte

Aceştia afirmă că, în acelaşi timp, în plină criză pandemică, Florin Cîţu „a refuzat să aloce necesarul comunicat în repetate rânduri de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, la rectificare de peste 5 miliarde de lei pentru plata personalului, finanţarea programelor de sănătate ale pacienţilor şi a resurselor pentru ambulanţe şi medicamente, justificând că «nu mai sunt bani» şi că poate să dea «până în 2 miliarde de lei»”.

„Mai mult, interimar la Ministerul Finanţelor, Florin Cîţu a refuzat să aloce 10 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru vaccinarea copiilor împotriva tuberculozei, tetanosului, poliomielitei, rujeolei şi difteriei pe motiv că Ministerul Sănătăţii nu a explicat urgenţa acestei cheltuieli. Pentru premierul Florin Cîţu, vaccinarea copiilor nu este o chestiune urgentă, iar sănătatea românilor nu este o prioritate”, arată USR PLUS.

Conform sursei citate, „aşa ceva este nu numai inacceptabil, dar şi profund imoral, iar orice zi în plus cu Florin Cîţu la Palatul Victoria este în detrimentul tuturor românilor”.

Circ în Parlament la ședința unde trebuia stabilit calendarul moțiunii de cenzură AUR – USR PLUS! PNL a cerut verificarea semnăturilor. PSD a părăsit sala. Votul se reia marţi la ora 11

„De aceea, USR PLUS a depus moţiune de cenzură pentru că Florin Cîţu nu mai are ce căuta în funcţia de premier, iar toate tertipurile din ultimele zile din partea PSD şi PNL pentru a împiedica stabilirea unui calendar în Parlament sunt alte abuzuri, împotriva cărora vom lupta prin toate mijloacele constituţionale pe care le avem la dispoziţie”, conchiid reprezentanţii formaţiunii.