Stelian Ion, viitorul ministru al Justiţiei, anunţă desfiinţarea Secţiei Speciale: „Nici nu există discuţii, nici nu vor mai fi dezbateri”

Secţia Specială de investigare a magistraţilor, înfiinţată în timpul guvernării PSD, ar urma să fie desfiinţată de viitorul guvern PNL-USR-PLUS-UDMR, afirmă viitorul ministru al Justiţiei, Stelian Ion.

22 dec. 2020, 11:35
Stelian Ion, viitorul ministru al Justiţiei, anunţă desfiinţarea Secţiei Speciale: „Nici nu există discuţii, nici nu vor mai fi dezbateri”

Stelian Ion, deputat USR-PLUS, susţine că Secţia Specială de anchetare a magistraţilor va fi desfiinţată de viitorul guvern şi afirmă că nici nu va mai fi nevoie de dezbateri pe acest subiect, fiind unul care a fost discutat atât în spaţiul public, cât şi în mediile politice, timp de trei ani.

„O desfiintam, este foarte clar lucrul asta, nici nu exista discutii si aici va spun un lucru, nici nu vor fi mari dezbateri, pentru ca despre desfiintarea Sectiei Speciale am vorbit mai bine de trei ani de zile, deci se cunosc toate argumentele si de o parte si de alta, cunoastem si opiniile magistratilor si opiniile specialistilor, avocatilor, societatii civile, opiniile emise de institutii internationale si atunci suntem in masura sa luam o decizie fara sa mai stam pe ganduri multe luni de zile. Noi ne tinem de promisiuni si ce am spus de-a lungul timpului vom face. Daca ne-am asumat angajamentul sa rezolvam rapid aceasta problema, o vom face rapid”, a declarat Stelian Ion la RFI.

Stelian Ion nu este sigur de postul de ministru al Justiţiei

Deputatul USR-PLUS a evitat un raspuns transant, referitor la preluarea functieii de ministru al Justitiei: „Exista o lista, sunt si eu nominalizat si alaturi de alti colegi foarte buni, am incredere in ei, se va lua o decizie in acest sens. Nu am avut niciodata un obiectiv din a obtine un portofoliu la Ministerul Justitiei, insa in perioada care a trecut mi-am dat seama ca fara o implicare foarte-foarte mare pe partea asta, nu poti muta lucrurile”, a explicat Stelian Ion.

Citeşte şi: Ponta susţine protestul avocaţilor, după condamnarea lui Robert Roşu în dosarul Ferma Băneasa: „Statul de Drept are nevoie de magistraţi şi avocaţi în egală măsură”