DOLIU în muzica populară din România! Florin Vasilică a făcut anunţul trist

Tragicul anunț a fost făcut public de interpretul de muzică populară Florin Vasilică pe o rețea de socializare.

17 feb. 2022, 10:37
DOLIU în muzica populară din România! Florin Vasilică a făcut anunţul trist

DOLIU în muzica populară. Stelian Stoica, dirijorul și coordonatorul Ansamblului Jidvei România, a încetat din viață în cursul nopții de miercuri spre joi.

Tragicul anunț a fost făcut public de interpretul de muzică populară Florin Vasilică pe o rețea de socializare. Maestrul, cunoscut în lumea muzicii ca fiind „Luceafărul folclorului românesc”, a trecut la cele veșnice lăsând în urma sa foarte multă durere și suferință.

Medicul Radu Ciudin, autorul primului implant al unui cardiodefibrilator implantabil în România, a murit. Este doliu în medicină
Solistul a fost apreciat în cursul vieții prin armonizările, orchestrațiile și aranjamentul programelor folclorice ale TVR – Tezaur folcloric, ale Festivalului național „Strugurele de aur” de la Jidvei, dar și ale altor manifestări culturale.

Mulți soliști au lăsat mesaje de condoleanțe în social media, la scurt timp după ce au aflat vestea cumplită.

„În această noapte, a plecat să dirijeze orchestra națională a îngerilor, marele dirijor Stelian Stoica!!!! Noi, membrii Ansamblul Jidvei Romania – Pagina Oficiala si ai Orchestrei Nationale Jidvei Romania suntem indurerati de aceasta veste tragica a plecarii la cele vesnice a Maestrului nostru drag!

Generatii de generatii de artisti, formati sau acompaniati, cu siguranta, sunt la fel de indurerati!!!! Cuvintele sunt putine, dar lasam sa vorbeasca versurile si cantecele create cu atata daruire de dumnealui:

,”Toate-n lume sunt stiute
Cate-s vrute si nevrute
Numai cele ce-i stau scrise
Omului nu ii sunt spuse
Cate-n lume bune-s rele
Stie Dumnezeu de ele”.
Odihna vesnica, Maestre!!!!”

Au transmis îndurerați membrii Ansamblul Jidvei Romania – Pagina Oficiala si ai Orchestrei Nationale Jidvei Romania.

Maestrul Stelian Stoica, cunoscut în lumea muzicii ca fiind ”Luceafărul folclorului românesc”, a devenit cunoscut prin armonizările, orchestrațiile și aranjamentul programelor folclorice ale TVR – Tezaur folcloric, ale Festivalului național ”Strugurele de aur” de la Jidvei, dar și ale altor manifestări culturale.

Adriana Bahmuţeanu este în doliu. Tatăl ei a murit: „Îmi pare rău pentru suferinţa îndurată”
Iubitor al folclorului autentic Modest, maestrul Stelian Stoica recunoaștea că nu îi plac laudele, chiar dacă specialiștii sunt de părere că trăia zi de zi cu muzica în suflet. ”Sunt vedete și artiști consacrați care au fost discipolii mei. M-am ocupat de repertoriul lor, de text, i-am pregătit de înregistrări discografice, pentru a ajunge să fie apreciați.”, declara Maestrul Stelian Stoica.