Stelian Tănase ACUZĂ presiunile politice de la TVR: Oprea mi-a cerut să scot un material despre plagiatul său

Publicat: Marţi, 22 Septembrie 2015 10:02 // Actualizat: Marţi, 22 Septembrie 2015 10:12 // Sursa: romaniatv.net

Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR, a vorbit, luni seară, la postul public de televiziune despre presiunile politice la care a fost supus şi despre situaţia TVR. Mai mult, acesta a acuzat că decizia privind demiterea sa are drept "cauză imediată" un conflict cu vicepremierul Gabriel Oprea.

Foto: gazetadecluj.ro

Stelian Tănase a declarat la TVR că vicepremierul Gabriel Oprea l-a sunat "foarte înfiebântat, foarte opărit" şi i-a cerut să scoată de pe post un material despre plagiatul său.

"Scandalul care este acum la TVR vine de la domnul Oprea. Cauza imediată este conflictul cu generalul Oprea. Într-o zi m-a sunat să-mi spună că seara la ştiri s-a dat un material despre plagiatul lui. Mi-a spus că numai televiziunea de stat îl atacă pe el. Era foarte infierbântat, foarte opărit pe subiectul despre care v-am spus. Eu i-am spus că nu pot să scot materiale, că nu am un control editorial. I-am spus că dacă eu dau telefon la stiri şi spun să nu se mai dea material cu acest subiect, mâine suntem amândoi pe prima pagină”, a spus Stelian Tănase la TVR.

Şeful TVR a adăugat că a doua zi a avut o altă convorbire telefonică cu Oprea, nemulţumit că Dragoş Pătraru pregăteşte un alt material cu plagiatul său. De această dată, convorbirea a fost intermediată de reprezentanţii UNPR în CA al TVR. "M-am trezit cu doi membri ai CA care sunt din partea UNPR. Am discutat 5 minute după care unul dintre ei a pus mâna pe telefon să-l sune pe generalul Oprea să-i spună că sunt aici în birou la preşedintele TVR. Am stat de vorbă, era la fel de înfierbântat şi revoltat că pregătim, şi mi-a dat numele lui Pătraru de la Starea Naţiei, un alt material cu plagiatul. I-am spus, nu se opreşte o emisiune cum are el în cap generalul cazon. Dar puteţi veni în studio fie să daţi un drept la replică, fie să fiţi intervievat", a spus Stelian Tănase, precizând că, ulterior, unul dintre uneperişti a venit chiar la el acasă.

"A doua zi, Oprea s-a văzut cu cei doi lideri ai PSD şi au hotărât lichidarea mea. E vorba de Ponta şi Dragnea. Este un amestec grosolan în libertatea presei din România, este un lucru inacceptabil”, a mai spus şeful TVR.

CITEŞTE ŞI: Stelian Tănase se aşteaptă să fie DEMIS de la şefia TVR: "A fost o experienţă interesantă"

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 sep 17:35
Votează email 0 email
Cronica Romana
...meu, nu-l cunosc. Deci şansa să mă sune este minimă„. Întrebările i-au fost puse Irinei Radu în contextul în care fostul preşedinte de la TVR Stelian Tănase a declarat că vicepremierul Gabriel Oprea i-a cerut să scoată de pe post un material despre plagiatul său. Irina Radu,...
22 sep 10:11
...TVR, a vorbit, luni seară, la postul public de televiziune despre presiunile politice la care a fost supus şi despre situaţia TVR. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net

...
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H