Stelian Tănase ACUZĂ presiunile politice de la TVR: Oprea mi-a cerut să scot un material despre plagiatul său

Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR, a vorbit, luni seară, la postul public de televiziune despre presiunile politice la care a fost supus şi despre situaţia TVR. Mai mult, acesta a acuzat că decizia privind demiterea sa are drept "cauză imediată" un conflict cu vicepremierul Gabriel Oprea.

22 sept. 2015, 07:02
Stelian Tănase ACUZĂ presiunile politice de la TVR: Oprea mi-a cerut să scot un material despre plagiatul său

Stelian Tănase a declarat la TVR că vicepremierul Gabriel Oprea l-a sunat „foarte înfiebântat, foarte opărit” şi i-a cerut să scoată de pe post un material despre plagiatul său.

Scandalul care este acum la TVR vine de la domnul Oprea. Cauza imediată este conflictul cu generalul Oprea. Într-o zi m-a sunat să-mi spună că seara la ştiri s-a dat un material despre plagiatul lui. Mi-a spus că numai televiziunea de stat îl atacă pe el. Era foarte infierbântat, foarte opărit pe subiectul despre care v-am spus. Eu i-am spus că nu pot să scot materiale, că nu am un control editorial. I-am spus că dacă eu dau telefon la stiri şi spun să nu se mai dea material cu acest subiect, mâine suntem amândoi pe prima pagină”, a spus Stelian Tănase la TVR.

Şeful TVR a adăugat că a doua zi a avut o altă convorbire telefonică cu Oprea, nemulţumit că Dragoş Pătraru pregăteşte un alt material cu plagiatul său. De această dată, convorbirea a fost intermediată de reprezentanţii UNPR în CA al TVR. „M-am trezit cu doi membri ai CA care sunt din partea UNPR. Am discutat 5 minute după care unul dintre ei a pus mâna pe telefon să-l sune pe generalul Oprea să-i spună că sunt aici în birou la preşedintele TVR. Am stat de vorbă, era la fel de înfierbântat şi revoltat că pregătim, şi mi-a dat numele lui Pătraru de la Starea Naţiei, un alt material cu plagiatul. I-am spus, nu se opreşte o emisiune cum are el în cap generalul cazon. Dar puteţi veni în studio fie să daţi un drept la replică, fie să fiţi intervievat„, a spus Stelian Tănase, precizând că, ulterior, unul dintre uneperişti a venit chiar la el acasă.

A doua zi, Oprea s-a văzut cu cei doi lideri ai PSD şi au hotărât lichidarea mea. E vorba de Ponta şi Dragnea. Este un amestec grosolan în libertatea presei din România, este un lucru inacceptabil”, a mai spus şeful TVR.

CITEŞTE ŞI: Stelian Tănase se aşteaptă să fie DEMIS de la şefia TVR: „A fost o experienţă interesantă”