Stelian Tănase, în Parlament: S-au făcut presiuni politice asupra mea. TVR este la cheremul unor politicieni

Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, miercuri,  la Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, că s-au făcut presiuni politice asupra sa, precizând că fostul reprezentant al Guvernului în CA al TVR i-a cerut să îi scoată din grila Televiziunii Române pe Sorin Avram şi Cornel Nistorescu.

24 sept. 2014, 10:00
Stelian Tănase, în Parlament: S-au făcut presiuni politice asupra mea. TVR este la cheremul unor politicieni

Stelian Tănase a fost audiat, miercuri, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, în contextul în care afirmaţiile recente ale acestuia „au ridicat anumite semne de întrebare asupra a ceea ce se întâmplă în instituţia pe care o conduce”.

Tănase a spus în faţa parlamentarilor că s-au făcut presiuni politice asupra sa, cerându-i-se să scoată din grilă anumiţi jurnalişti, însă acestea au încetat după ce le-a dezvăluit public.

„Mi s-a cerut să-l scot pe Sorin Avram şi pe Cornel Nistorescu, în mod direct, cu nume şi prenume. Am refuzat, mi s-a părut că s-a ajuns prea departe (…) În momentul în care mi s-a cerut de către domnul Cornel Calotă să iau aceste măsuri, am decis să ies public şi să spun”, a declarat Stelian Tănase.

Pe de altă parte, Stelian Tănase a mai spus că Televiziunea Publică este „la cheremul politicienilor”. „Politicienii au fost implicaţi în foarte multe acţiuni nefaste în sarabanda asta de directori care vin şi pleacă ( …) în schimbarea grilelor (…) TVR nu are o strategie de programe, aşa cum spune legea. Nici nu ar putea să aibă câtă vreme este la cheremul unor politicieni, care sunt foarte imaginativi”, a mai spus Tănase.

Ponta: Televiziunea publică are nevoie de o regândire VIDEO

Tănase a precizat că i-a cerut o întrevedere premierului pentru a discuta despre „blocajul” televiziunii publice, pe care nu a putut să o aibă.

„Blocajul la care s-a ajuns în organismele de conducere ale televiziunii între Comitetul director, Consiliul de Administraţie şi directorul, preşedintele televiziunii, blocaj care a durat mai multe luni până când am realizat că nu cu mijloacele clasice, administrative, după regulament, puteam să rezolv situaţia. Am încercat să am întrevederi, am şi avut câteva întrevederi cu lideri politici foarte importanţi din tot spectrul politic, chiar şi domnului Ponta i-am cerut o întrevedere, nu am putut să o am, pentru că ce am spus în interviu i-aş fi spus dânsului şi poate nu s-ar fi ajuns la criza asta„, a declarat Stelian Tănase în faţa deputaţilor din Comisia de cultură.

El a subliniat că toate măsurile pe care le-a cerut în acest an, pe care le-a discutat inclusiv cu prim-ministrul, nu au avut nicio ‘finalitate practică’.

Corneliu Calotă, purtător de cuvânt al Guvernului în locul lui Mirel Palada

„Mi s-a spus că în acest an, din cauza alegerilor, două rânduri de alegeri, să nu luăm aceste măsuri. Pentru situaţia televiziunii este încă un dezastru, pentru că timpul trece. (…) Suntem în anul 2014, amânăm această transformare structurală pentru 2015 şi daţi-mi voie să fiu sceptic că ele se vor produce. Nu ştiu până unde se poate merge cu acest imobilism, dar evident că, dacă ne ducem după 2016, 2017, poate că va trebuie doar să aghesmuim cadavrul televiziunii române”, a precizat Stelian Tănase.