Stenograma unei discuţii telefonice Iohannis-Dăncilă, pe tema medierii conflictului dintre BNR şi Guvern

O stenogram a unei discuţii care ar fi avut loc între preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă, potrivit căreia preşedintele îi cerea să trimită la discuţiile cu BNR măcar reprezentanţi ai Executivului, dacă nu poate merge personal, a fost făcută publică.

25 apr. 2018, 14:52
Stenograma unei discuţii telefonice Iohannis-Dăncilă, pe tema medierii conflictului dintre BNR şi Guvern

Președintele l-a convocat pe guvernatorul Mugur Isărescu şi au discutat despre politica monetară. De acolo a lipsit însă premierul Viorica Dăncilă pentru că se află într-o deplasare în Israel. Acest subiect a născut controverse, având în vedere că au apărut şi unele stenograme care arată discuţia dintre preşedintele României şi premier, înainte de convocarea guvernatorului BNR.

Klaus Iohannis: Am anunţat deja această întâlnire, lăsaţi-i să vină măcar să vină măcar pe Eugen Teodorovici sau vicepremierul Viorel Ştefan.

Viorica Dancilă: Nu, nu vine nimeni în afară de mine.

Klaus Iohannis: Şi eu ce fac acum?

Viorica Dăncilă: Şi eu ce să vă fac, dacă nu m-aţi întrebat înainte? Nu, dacă vreţi ne vedem doar noi doi.
Plec în Israel. Oricum vin doar eu la Cotroceni, pentru că nu există niciun conflict cu BNR, nu accept altfel”, se arată în stenogramă, potrivit România TV.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că va fi mediator în relaţia Guvern-BNR.

Şeful statului spunea că va aduce la Cotroceni ambele părţi, însă miercuri anunţa că discuţiile cu guvernatorul BNR au loc la ora 12.00, în timp ce premierul Dăncilă va merge la Palatul Cotroceni în cursul zilei de vineri.

Ministrul de Finanţe, prima reacţie despre întâlnirea Klaus Iohannis – BNR: „Medierea nu are loc între două părţi?”